השפעת האינטרנט על ילדים ובני נוער
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


השפעת האינטרנט על ילדים ובני נוער


אם אתם מגלים שהשימוש המופרז של ילדכם במסכים מטריד אתכם, שהוא מקור למריבות בבית, שמה שאתם אומרים חסר ערך ושהילדים דבוקים למסכים
יש לנו איך לעזור מבלי שתצטרכו להגיע לקליניקה! 
אנו שמחים להכיר לכם את הטיפול העצמי שלנו להתמודדות עם הדבקות למסכים בקרב ילדים ובני נוער. לראשונה, איכות הטיפול שלנו, הניסיון של אנשי המקצוע שלנו, כל שיטות הטיפול - מוגשים על ידי ד“ר אילן טל -  אצלכם בבית. 
הטיפול העצמי מיועד לכם, ההורים, ונעשה באמצעות צפייה או האזנה לד”ר אילן טל ולצוות השחקנים כדי לתת לכם את ההרגשה שאתם נמצאים בעצמכם בקליניקה שלנו. הטיפול מלווה במשימות ייעודיות, ומרכז עבורכם את ההמלצות והכלים לשינוי בבית. הכל מוסבר ומוגש באופן פשוט ובהיר, כך שכל אחד יכול להצליח ולשנות את המציאות בבית. לפרטים והרשמה לחצו: talselfhelp.com
  
לרגל ההשקה - במידה ואתם מטופלים שלנו מגיע לכם קוד הנחה פנו למטפל שלכם על מנת לקבלו. 

 

ברור שאי אפשר למנוע מילדים לגמרי את השימוש באינטרנט, אך ריבוי הכתבות אודות פגיעה בילדים דרך המדיה הזו מעורר חשש גדול בקרב הורים רבים.


אז איך באמת האינטרנט משפיע על ילדינו, ובעיקר מה אנחנו כהורים יכולים לעשות על מנת למנוע את השפעותיו השליליות? ננסה לענות על שאלות אלו. אם בכל זאת נשארו לכם שאלות נוספות, התלבטויות או ספקות מומלץ לפנות לאיש מקצוע המומחה לטיפול בילדים ובני נוער לקבלת עצה או הדרכת הורים בנושא.

התקשרו בכל עת ונשמח לסייע 03-6413483

רעה חולה? לאוו דווקא, יש גם יתרונות באינטרנט

לא תמיד נכונה ההנחה הרווחת שילדים המבלים באינטרנט הם דווקא ילדים בודדים ו"לא מקובלים".  להיפך, פעמים רבות ילדים ובני נוער הפעילים באינטרנט הם גם פעילים מאוד בחברה, וזהו פשוט ערוץ נוסף בו הם משתמשים לפעילת החברתית שלהם הענפה ממילא. במקביל, האינטרנט גם יכול לסייע לילדים שמתקשים ליצור קשרים חברתיים, הילדים הביישנים של הכיתה. המילה הכתובה, האפשרות לחשוב לפני שאני "אומר" משהו, האפשרות למחוק ולתקן והמרחק הבטוח שיוצר המסך, נוסכת בילדים ביטחון ומאפשרת להם להתגבר על החרדה מפני דיבור בחברה.  באופן מתמשך ונבנה, חוויות חיוביות כגון אלו יכולות לסייע לילד להתגבר על חוסר הביטחון שלו ולהצליח לתקשר גם מחוץ לאינטרנט. 

שימוש חיובי באינטרנט - גם במערכת החינוך

מערכת החינוך כיום מודעת לשינויים האינטרנטיים הרבים ומנסה לעקוב אחריהם ולשלבם בתוכניות הלימודים. אם בעבר ההוראה נשענה על הרצאה פרונטלית, הכתבה למחברת והקשבה פאסיבית מצד הילדים, כיום התלמידים נדרשים לפעילות אקטיבית הרבה יותר. זוהי חלק מהמגמה השלטת היום שמטרתה לסייע לתלמידים לרכוש יכולות חשיבה גבוהות יותר (מטא- קוגנציה), יכולת חיפוש יעיל באינטרנט, חשיפה לחומר רב ומגוון של ידע, התקדמות בקצב אישי, יכולת למידה עצמאית, שילוב בין מקורות מידע למארג אחיד ועוד.

למעשה מחקרים מראים כי שימוש באינטרנט מעלה את הציונים בקרב תלמידים שעושים בו שימוש לצורכי לימודים.

ולמרות הכל..  על חסרונות השימוש באינטרנט בקרב ילדים ובני נוער 

יחד עם זאת, ולמרות כל היתרונות הקוגניטיביים והחברתיים, אנו נחשפים לפרסומים רבים לגבי החסרונות של השימוש באינטרנט.

חוסר הוודאות והעובדה שהמחשב הוא בשימוש אישי, בניגוד לטלוויזיה שלרוב מוצבת בסלון במרכז הבית, מגבירים עוד יותר את החשש של ההורים, ובצדק. כאשר מדברים על התפתחות ילדים, מדגישים את העובדה כי ההתפתחות נעשית באופן הדרגתי, כל פעם צעד אחד לקראת הבגרות. צעדים מהירים מידי עלולים לפגוע בהתפתחות התקינה של הילד והנער המתבגר. דוגמא לצעדים גדולים מידי היא חשיפה מוקדמת של ילדים לתכנים של מבוגרים. למשל חשיפה של בני נוער לתכנים פונוגרפים יכולה לפגוע ביכולתם לפתח קשרים רומנטיים בריאים לאחר מכן. כך גם חשיפה של ילדים ל"בעיות של העולם הגדול" בצורה של כתבות או סרטונים יכולה לעורר חרדות ופחדים. הצנזורה שמנסה הטלוויזיה לעשות כאשר היא מקרינה פרסומות מסויימות בשעות מאוחרות או חדשות בשעות שילדים קטנים כבר ישנים, לא מתקיימת באינטרנט, ולכן תחום זה הוא בעל פוטנציאל מסוכן.

פן עיקרי נוסף בהתפתחות של ילדים ובני נוער הוא הבחנה בין גבולות העצמי לסביבה, ובין הדימיון והעולם הפנימי לבין העולם האמיתי. משחקים באינטרנט, המבוססים על עולם הדימיון אך נחווים כמציאותיים, מטשטשים את הגבול בין דימיון למציאות. בנוסף, מתבגרים מבטאים בבלוגים את עולמם הפנימי, מחשבותיהם הכמוסות, כאילו כותבים יומן לעצמם, אולם התוכן הינו חשוף לעיני כל. הדבר הזה עלול להיות מסוכן עבור המתבגר, אם לא ילמד לעשות את ההפרדה של פנים וחוץ, דמיון ומציאות.


מה עובר על הילד שלך? הדרכת הורים בגיל ההתבגרות

האם זוהי התמכרות?

שעות מרובות מול המחשב הופכות אט לאט להתמכרות של ממש בקרב ילדים ובני נוער. ככל התמכרות אחרת גם התמכרות של ילדים ובני נוער פוגעת בתפקוד, מרחיקה ממשפחה וחברים, מעוררת חרדה ועלולה להפוך את הילד למבודד.

אז נכון שקודם אמרנו שהאינטרנט יכול להית גם כלי ממנף לאותם ילדים מבודדים בחברה, אך כמו תופעות רבות אחרות, גם לאינטרנט השפעות כפולות. כאשר נעשה בו שימוש לא נכון, וכאשר מתפתחת בו תלות, עלול הילד להזניח את כל התחומים בחייו, להתנתק ולהפוך למבודד חברתית.

התמכרות למשחקי מחשב - לחץ/י לקריאה מורחבת

בידוד חברתי כתוצאה משימוש באינטרנט עלה לכותרות לאחרונה לאחר מקרה התאבדות של ילד בעקבות התכתבות בפייסבוק. החרם הכיתתי, הריבים והעלבונות עברו גם לזירה הדיגיטאלית. אלא שבאינטרנט, האמירה הפוגעת שנאמרה פעם בהפסקה מול ילד אחד או כמה, נראית עכשיו לעיני אלפי ילדים, ונשארת כתובה באופן קבוע ולא מתפוגגת באוויר לאחר שניה.

דיכאון ואובדנות ילדים ונוער - חשיבות האבחון והמניעה

מה אפשר לעשות? התערבות הורים

לצערנו קיימים עוד סיכונים רבים באינטרנט, חמורים לא פחות. השאלה החשובה היא מה הורים יכולים לעשות?

ראשית על הורים להיות מודעים לכך שגם אם הילד נמצא באינטרנט בצ'אט עם חברים שלו אין זה אומר שהוא לא חשוף לתכנים שאינם לגילו. התפתחות ילדים כיום חייבת לכלול אינטרקציות ישירות עם בני גילם, שהייה בחוץ, משחק עם אחים וכן "לימודים קלאסיים" - שימוש בעיפרון, מחק ומחברת, שכן לא פעם ניכרים פערים ביכולת של ילדים לאיית נכונה, לכתוב בלי להתעייף, בעקבות השימוש מוגבר במחשב.

מינון נכון הוא לב העניין, ואתם אלה שצריכים להחליט על המינון ולאכוף אותו. זהו למעשה חלק מבניית הסמכות ההורית ושימת הגבולות המצופה מכל הורה, שגם היא הכרחית להתפתחות תקינה של ילדים ובני נוער. אין מנוס מלהתחבר בעצמכם לאינטרנט, להכיר אותו על יתרונתיו וחסרונותיו, גם בבחינת "הכר את האויב". היכרות עם האינטרנט תאפשר לכם להתיר לילד שימוש נכון במחשב ולאסור שימוש לא נכון, שהרי הגבלה מוחלטת איננה אפשרית ורק תגרום לניכור ואנטגוניזם כלפיכם.

כחלק מההתלמדות שלכם על המחשב והאינטרנט נצלו גם את הידע של ילדכם, זה יעזור לכם להתקרב אליו וללמוד עוד על עולמו הפנימי. במקביל זה יעניק לילדכם תחושת מסוגלות ואחריות, ש"יש מי שסומך עלי ולכן גם לא אאכזב אותו ואפעל בניגוד לאיסוריו". מומלץ גם להפוך לחברים של הילד ברשתות חברתיות כמו "פייסבוק", כך תוכלו לבחון מי הם חבריו, על מה הם מדברים ובעיקר מה מעניין או מטריד את ילדכם.

ילדים רבים עושים שימוש באינטרנט ובמחשב על מנת להקל על תחושות מצוקה, דכדוך או עצבות. נסו לדובב אותם לדבר על דברים שמציקים להם, והעניקו להם ערוץ נוסף, תומך אמיתי ובטוח יותר, בו יוכלו לפרוק את רגשותיהם.

גיל ההתבגרות - קרקע פוריה להתפתחות דיכאון

החשוב מכל: שימו לב לשינויים בהתנהגות שלו, במצב רוחו ובדיבורו לאור השימוש באינטרנט, ובכל חשש או התלבטות פנו לאיש מקצוע על מנת לברר האם יש צורך בבדיקה מקיפה יותר.

בקליניקה לטיפול נפשי ורגשי במרכז ד"ר טל ישמחו לסייע לכם בכך, אם על ידי הדרכת הורים ואם על ידי פגישות עם הילד.


מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה