אלכוהול ובני נוער: לסיוע חייגו 036413483
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


אלכוהול ובני נוער - לא רק נזק מיידי

גיל ההתבגרות כיום שונה מהותית מגיל זה לפני שני עשורים. ההיבט הבולט ביותר הוא המשך כאשר כיום גיל ההתבגרות מתחיל מוקדם יותר, אך גם מסתיים מאוחר יותר. אם בעבר גיל ההתבגרות הוגדר מגיל 15 עד 18, כיום תקופה זו מוגדרת בטווח הגילאים שבין 12 ל- 20, ואף יותר.

היבטים אחרים נוגעים לרמת חשיפה גבוהה יותר של בני נוער לתכנים של מבוגרים וכן להתנסות מרובה יותר בפעילויות השייכות לעולם הבוגר.

צריכת אלכוהול על ידי בני נוער

אחד הביטויים להתנסויות השונות של בני נוער בעולם המבוגרים היא צריכת אלכוהול. למעשה בני נוער, יותר מכל שאר האוכלוסיות נוטים לשתיית אלכוהול המוגדרת כצריכה מוגזמת ומכונה במחקר "Binge alcohol", כלומר, שתיה רבה אבל בזמנים מוגדרים כמו מסיבה.

מסקר שנערך בארה"ב נמצא כי כבר בכיתה ח' 12% מהתלמידים צורכים אלכוהול בכמויות גבוהות, כאשר צריכה זו כמעט מכפילה את עצמה בכיתה י', ועומדת על 44% בקרב בני עשרים.

מירב ההשפעות של אלכוהול אינן פוסחות על בני נוער – הם כמובן נוטים להשתתף יותר בתגרות, מועדים לפגיעה או למוות בעקבות תאונות דרכים, עלולים ללקות בהרעלת אלכוהול, מסבים נזק לאיברים פנימיים בגופם, בפרט לכבד ועוד. בנוסף לנזקים אלו ידוע גם כי לאלכוהול השפעה על תפקוד והתפתחות המוח.

חייג/י בכל עת לשיחה אישית: 03-6413483

גיל ההתבגרות הוא גיל שמהותו הוא צמיחה, גדילה ובשלות הן פיזית והן נפשית. אחת מהתפתחותיות משמעותיות בגיל זה היא התפתחות קשרים עצביים במוח ובפרט התפתחות החלק הקדמי של המוח החשוב לאישיות. חלק זה במוח מתחיל להתפתח מהלידה ומסתיים להתפתח באופן אינטנסיבי לקראת גיל 25.
 

תוכנית "קרוב לבית" - תכנית אינטנסיבית ייחודית בליווי רפואי במרכז ד"ר טל, חזרה לתפקוד חיוני תוך זמן קצר, לפרטים חייג/י 036413483"

האונה הקדמית אחראית ליכולת הזיכרון והקשב של בני האדם, אך בעיקר לכל ההתנהגות החברתית שלנו כמו: היכולת לערוך שיפוט נכון של מציאות חברתית, המוטיבציה והנעה שלנו, השליטה בדחפים, מצב הרוח שלנו, היכולת לחזות את ההשלכות של המעשים שלנו, היכולת לחדד את החשיבה שלנו, להעריך תגמולים ארוכי וקצרי טווח ועוד.

בגיל ההתבגרות חלק זה של המוח רגיש מאוד לשינויים ולפגיעה יותר מאשר בבגרות. חוקרים שבדקו נושא זה במשך מספר שנים טוענים כי צריכת אלכוהול מוגזמת פוגעת בהתפתחות החלק הקדמי של המוח, כאשר התוצאה המשמעותית וארוכת הטווח במקרה זה היא ביכולת הנמוכה יותר של המתבגר, והמבוגר לעתיד, להתמודד ולהסתגל למצבים שונים בחיים, להכיל רגשות וקונפליקטים ולתפקד היטב מבחינה נפשית.

קראו על התמכרות של בני נוער לאלכוהול וסמים

סיכונים והשלכות

חוקרים ואנשי מקצוע רואים באפשרות זו של פגיעה בעיקר כהתנהגות שיש בה סיכון לשינוי מהלך החיים כולו.

כמובן שישנה סכנה לעבירה על החוק, להסתבכות בפלילים, לכניסה לכלא וכדומה בעקבות צריכת אלכוהול מוגזמת, וגם אין ספק כי אירועים כגון אלו משנים את החיים מקצה לקצה, אך אפשרות מסוכנת לא פחות, ושכיחה הרבה יותר, נוגעת להתמודדות מוצלחת בחיים: אי יכולת להסתגל למצבים חדשים, נטיה לאימפולסיביות, נטייה למצבי רוח, קושי בתכנון העתיד הקרוב או הרחוק וכדומה הם בעלי כוח משמעותי לשינוי מסלול חייו של האדם. 

כך שבן נוער שאצלו חלק זה אינו מפותח דיו, עלול להתקשות להסתגל לאורח חיים צבאי למשל, לענות באימפולסיביות למפקד או למנהל בעבודה, להעריך לא נכון את תוצאות מעשיו ובכך לגרום לשינוי מסלול משמעותי מאוד בחייו.

גיל ההתבגרות רווי בשינויים, בקשיים, בהתנסויות ובגילויים חדשים של המתבגר על עצמו ועל העולם. לא רק המתבגר עצמו חווה קשיים אלו אלא גם הוריו, שמחד מעוניינים בהתפתחותו הטבעית ובהתנסות האישית שלו בעולם ומאידך חוששים תמידית לבריאותו הפיזית והנפשית.

לחצו כאן למידע נוסף על לקיחת סיכונים בקרב בני נוער

אנשי המקצוע האמונים על טיפול בילדים ובני נוער בקליניקה לתמיכה רגשית ונפשית במרכז ד"ר טל, יישמחו לשמוע, לכוון, להסביר ולייעץ בכל שאלה או קושי שעובר בן הנוער המתבגר שלכם. התקשרו בכל עת וקבעו פגישות ייעוץ עם אחד מאנשי הצוות המקצועי.


מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה