בולמיה נרבוזה - מהי בולימיה וכיצד מטפלים בה?
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


הפרעות אכילה - בולימיה נרבוזה

מהי בולמיה נרבוזה?

בולימיה נרבוזה היא הפרעת אכילה המאופיינת בהתקפים בלתי נשלטים של זלילה. הסובלת מהפרעה זו, נוהגת לצרוך כמויות מזון גדולות בזמן קצר,  אשר לעיתים מלוות בביצוע פעולות של ריקון הגוף, כמעין טכס של היטהרות לאחר הזלילה הבלתי נשלטת.
 
האמצעים לביצוע אותה "התרוקנות" הם בדרך כלל הקאה, שימוש במשלשלים או משתנים או לחלופין, צום ארוך או פעילות גופנית מרובה. חשוב לציין כי לאחר התקפי אכילה (הקרויים גם בינג'ים) לא חייבת להופיע פעולה של ריקון, אז יופיעו רגשות אשמה, בושה ועלבון קשים על חוסר היכולת להתאפק ללא הקאה.
 
מומלץ לפנות להתייעצות ובירור הסימנים המופיעים בהפרעה, אם עולה חשש כלשהו לקיומה. אבחון וטיפול נכון, יכולים למנוע את הפגיעה הפיזית הצפויה עם התפתחותה של ההפרעה (כפי שיפורט בהמשך) וכן את המצוקות הנפשיות הנלוות אליה. הקליניקה מציעה לך שיחת טלפון ראשונית, ללא התחייבות, בדיוק עבור מטרה זו.
 

אל תהססי, פני אלינו בהקדם, ונשמח לעזור.

מי המטופלת הטיפוסית?

כבשאר הפרעות האכילה, מרבית המטופלות הן נשים (אחוז הגברים נמוך עוד יותר לעומת האנורקסיה), בעלות דימוי גוף נמוך - המטופלת הטיפוסית תתלונן שהיא אינה יפה או מושכת מחד, אך אינה שולטת בהתקפי הזלילה מאידך.
 
בשונה מאשר באנורקסיה, בה הנשים סובלות מתת משקל, הבולימיה נפוצה בקרב כל המשקלים ומבני הגוף, ורוב הסובלות מהפרעה זו דווקא נמצאות במשקל תקין או במשקל עודף ביחס לגילן וגובהן.
 
פעמים רבות הסובלת מבולמיה חשה כי התקפי האכילה אינם נשלטים ועומדת מולם חסרת אונים. אם את מזדהה עם תחושות אלו ומעוניינת להשיב את השליטה חייך ולשוב ולהרגיש טוב עם עצמך וגופך, אנו ממליצים על פניה לטיפול. אל תהססי ופני אלינו בהקדם ונשמח לתת לך מענה דיסקרטי, אמין ומקצועי.

מתי מומלץ להגיע לטיפול?

להלן תופעות וסימנים היכולים לעורר "נורה אדומה" לקיומה של בעיה:
 
  • סימפטומים נפשיים: התפרצויות זעם, דיכאון, עייפות כרונית, דמוי גוף נמוך, במיוחד בכל מה שקשור למשקל.
  • סימפטומים התנהגותיים: אכילה המאופיינת בהתקפי בולמוס (זלילה מהירה), לעיתים הימנעות מאכילה משותפת (חברים, בני משפחה), גניבת מזון, העלמות לא מוסברת של מזון בכמויות גדולות, שתיה מרובה וביקורים תכופים בשירותים.
  • סימפטומים פיזיים: שיניים פגומות, התפוצצויות כלי דם, חולשה, פעילות לבבית לא סדירה.
הסכנות הטמונות בהפרעה זו הן שיבוש איזון המלחים בגוף, פגיעה בשיניים (בגין חומצות הקיבה, הנובעות ממגע עם השניים דרך ההקאות באם יש הקאות), ועוד.
 
בולמיה נרבוזה נחשבת בציבור, שלא בצדק, כמסוכנת פחות מהאנורקסיה. הסכנה הטמונה בהפרעה זו רבה, היא נפוצה יותר מהאנורקסיה, והאפשרות של הסובלת ממנה להסתירה מסכנת עוד יותר את מצבה.
 

לכן נודעת חשיבות רבה לאבחון נכון, מוקדם ככל האפשר וטיפול מתאים. הטיפול הנהוג במקרים אלו הינו טיפול משולב, המתייחס הן לסימפטומים והן לגורמים הרגשיים הקשורים בהפרעה ומותאם ספציפית לכל מטופל. בקליניקה הקמנו צוות מומחים רב מקצועי, הכולל פסיכולוג, דיאטנית ופסיכיאטר לטיפול בהפרעות אכילה, בעל ניסיון, ידע וגישה אמפטית ונעימה לסובלים מההפרעה, ונשמח לעזור בכל עת. צרי עימנו קשר.


סרטונים בנושא
הצוות המומחה בהפרעות אכילה צוות מומחים מקצועי - מותאם אליך אישית
טיפול ייחודי לנוער במצוקה | לאתר טאלו - טיפול אינטנסיבי לילדים ונוער
מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה