אמיטריפטילין (Amitriptyline) - נקרא גם בשם אלטרול (Elatrol). שייך לקבוצת נוגדי הדיכאון ממשפחת הטריצקליים, משמש הן לטיפול בדיכאון אך בעיקר לטיפול בדיכאון המלווה בחרדה ונדודי שינה בשל השפעתו המרדימה.
תרופות נוספות שייכות למשפחת הטריצקליים ומשמשות לטיפול בדיכאון, בחרדה ופעמים רבות גם בכאבים עצביים.
לתרופות אלו השפעה טובה על הסימפטומים של דיכאון וכן על יכולות התפקוד. יחד עם זאת לתרופות אלו תופעות לוואי שעלולות להחמיר, לגרום לתרדמה עמוקה ולהוות סכנת חיים, זאת משום שיש להם השפעה על קצב הלב.
תרופות ממשפחת הטריצקלים המסייעות בהקלה על סימני חרדה ודיכאון:
מיאנסרין (Mianserin) - תרופה השייכת למשפחת התרופות של נוגדי דיכאון טטראציקליים (הדומה למשפחת הטריצקליים). נמכרת תחת השם המסחרי- בונסרין (Bonserin).
תרופה לטיפול בדיכאון ובחרדה הפועלת על פעילות המוליכים העצביים סרטונין ונוראפנפרין. לעיתים ניתנת התרופה על מנת לחזק השפעה של תרופה אחרת נוגדת דיכאון.
בשונה מתרופות אחרות תרופה זו איננה פוגעת בתפקוד המיני יחד עם זאת נטילת התרופה עלולה להביא להפחתה במספר תאי הדם הלבנים, אך זאת נצפה רק במקרים נדירים.
תופעות לוואי נפוצות יותר הן סחרחורות, בחילות, עצירות, יובש בפה וישנוניות.
טראזודון (Trazodone) - תרופה הדומה מאוד במרכיביה, השפעתה ותופעות הלוואי שלה למיאנסרין ומשמשת לטיפול בחרדה, דיכאון וחרדה הנובעת מדיכאון.
נמכרת תחת השמות: טראזודיל (Trazodil) טריטיקו (Trittico).
צוות המרכז מבקש להבהיר שבכל המחקרים שנערכו בתחום בריאות הנפש קיים יתרון ברור לטיפול משולב פסיכולוגי, שיחתי יחד עם טיפול תרופתי.
אומנם קיימת נטייה כללית באוכלוסיה להסתפק רק בטיפול תרופתי ולעיתים זה אכן פתרון טוב אך פעמים רבות הוא אינו פתרון מספק ואנו ממליצים בחום שלא לוותר על הסיכוי להתפתחות אישית באמצעות כלים פסיכולוגיים ולהגיע לטיפול שיחתי ככל הניתן.
אתם מוזמנים לברר עם קרובי משפחה או חברים על תהליך פסיכולוגי משמעותי שהם עברו כדי להתרשם עד כמה טיפול פסכילוגי ממוקד, מחזק, מקדם, מרגיע, מכיל ומאפשר יכול לגרום לשינוי משמעותי לחיים.