דיכאון קליני והשפעותיו על חיי היום יום, חייג/י חינם: 03-6413483
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


כיצד מתמודדים עם דיכאון קליני?

סימנים של דיכאון קליני

כולנו חווים ימים קשים, בהם אנו מרגישים שכלום לא מסתדר, ואולי היה עדיף להשאר כל היום במיטה ולא לצאת. לפעמים יום כזה מתמשך לכדי שבוע, אך סוף השבוע מביא עמו כוחות חדשים ובסופו אנו שוכחים את מה שהיה כל כך קשה בעצם.

אלא שעבור אחרים הימים הופכים לשבועות, התחושה לא משתפרת והמצב רק מחמיר וניכרת פגיעה ביכולת לתפקד ביום יום. במצב כזה מתעורר חשש גדול לקיומו של דיכאון קליני.

מייד נפרט מהם הסימנים והמאפיינים אותם חוים אנשים הסובלים מדיכאון קליני. חשוב מאוד - אם הבחנת בסימנים אלו אצל אחד מקרוביך או אצלך, פניה לאיש מקצוע לאבחון וטיפול הינה הכרחית. סימני דיכאון יכולים להחמיר ובמצבים קיצוניים עשויים להביא לאשפוז. לכן, פנה אלינו מוקדם ככל הניתן לשם הכוונה והדרכה לגבי הפעולות שיש לנקוט שם טיפול בבעיה.

סימנים לדיכאון קליני:

  • תלונות על ירידה במצב הרוח.
  • הופעת תחושות של ייאוש, ומיותרות ("אף אחד לא זקוק לי").
  • פרצי בכי.
  • חוסר מוטיביציה וכוח לעבוד ולפעול להתקדמות.
  • תחושת חוסר מסוגלות לדאוג לעצמי וחוסר כוחות נפשיים להתמודדות עם הקשיים.
  • איבוד הרצון להשתתף בפעילויות חברתיות ומשפחתיות.
  • רגשי אשם על אירועים מהעבר.
  • הופעת בעיות בריכוז וקשב.
  • התעסקות יתר עם אסונות, מוות ונטייה לאובדנות.
  • פגיעה בשינה (קושי להרדם, שינת יתר או שינה מלאת סיוטים).
  • פגיעה בתאבון (חוסר או יתר תאבון). 

המאפיינים הללו פוגעים בתפקוד היום יומי ומלווים את הסובל מדיכאון במשך כל היום ובכל תחום בחייו. מהצצה על חייו של האדם בתקופות הדיכאון, מתקבלת תמונה עגומה של אדם המתקשה לקום בבוקר ולפעמים נשאר ימים שלמים במיטה, שקוע בתוך עוצמות הרגשות שלו, לעיתים מאבד את הרצון והיכולת לשמור על הגיינה ויכול לא להתרחץ ימים שלמים, לא לצחצח שיניים ועוד.

השפעת דיכאון קליני על תחומי החיים

קריירה - פעמים רבות הסובלים מדיכאון קליני עלולים לאבד את מקום עבודתם בשל ימי היעדרות רבים, והצגת תפוקה ירודה. שינוי הסטטוס גם הוא מחליש את האדם, ומספק לו סיבות נוספות לתחושת האשם העצמי, הייאוש וחוסר הערך העצמי הירודים גם ככה.

 

קשרים חברתיים - מאפיינים הקשורים באיבוד הרצון לפעילות חברתית והנפגעים בשל הדיכאון הם: סירוב לראות חברים, ניתוק ובעיות עם בני המשפחה, קושי להתחיל זוגיות או לשמור עליה הן מבחינה רגשית והן מבחינה מינית. 

משפחה - דיכאון קליני אצל אחד ההורים משפיע גם על היחס לילדים. ההורה שסובל מהפרעת דיכאון קליני יחוש רגשי אשמה (בכלל כלפי המשפחה, אך במיוחד כלפי ילדים), על חוסר תפקוד ויראה את עצמו כהורה גרוע.

טיפול למצבי דיכאון קליני

ללא טיפול נכון, ההתקפים יכולים להימשך חודשים או שנים. גם אם הדיכאון חולף מעצמו לאחר מספר חודשים, ללא טיפול מתאים, המביא להחלמה מלאה, הסיכוי להישנותו גבוה. ממחקרים עולה כי כ-40% ממי שסבלו מאפיזודה דיכאונית אחת יחוו אפיזודה נוספת בתוך חמש שנים.

מכאן שאדם הסובל מדיכאון קליני מן הראוי שיקבל טיפול מקצועי על ידי איש מקצוע, פסיכולוג או פסיכיאטר .

כיום, קיימים מגון של טיפולים להפרעות בדיכאון. מטיפול פסיכולוגי נפשי, המתמקד במקורות הסבל, דרך טיפול תרופתי המסייע בטיפול בסימפטומים, ועד טיפול קוגנטיבי התנהגותי קצר טווח או שינוי תזונתי לסיוע לטיפול בדיכאון

במרכז  תוכנית לטיפול אינטנסיבי, "צעד קדימה" - התוכנית מתקיימת במרכז במרבית ימות השבוע וכוללת יום מלא של טיפולים לרבות טיפולים פרטניים, משפחתיים, מעקס פסיכיאטרית, טיפוים קבוצתיים, סיוע בחזרה למעגל העבודה, שיקום, מצן כלים להתמודדות עצמאית וחזרה לתפקוד. המסגרת מאפשר לאנשים שתפקודם נפגע לחזור לשגרת החיים הקודמת שלהם תוך זמן קצר יחסית ולרכוש כלים לבניית אורח חיים בריא ועצמאי. 

בבואנו לבחור טיפול מתאים חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מנוסה המכיר את התחום וכן את הטיפולים הקיימים בשוק, ויוכל להתאים טיפול על פי משך הדיכאון, חומרתו וכן על פי היכרות אישית עם המטופל. בקליניקה שלנו צוות מומחים מנוסה במגוון שיטות שישמח לסייע בקביעת אבחון ומציאת טיפול מתאים וכן יוכל להדריך איך להביא קרוב משפחה או חבר לטיפול, במידת הצורך.


מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה