דיכאון שלא עובר? לטפל ככל שניתן!
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


איך ניתן להתמודד עם דיכאון שלא עובר?

כדי להגן על אדם מלהגיע למצב של דיכאון כרוני חשוב להגיע למה שנקרא בשפה המקצועית "רמיסיה מלאה". הרימיסיה היא מצב בו האדם אינו סובל יותר מאף אחד מתסמיני הדיכאון והוא חופשי לגמרי מן הסימפטומים שאפיינו את הדיכאון שלו. הגעה לרמיסיה מלאה, בניגוד לרימיסיה חלקית, בה עדיין קיימים חלק מהתסמינים, גם בעוצמה נמוכה, מאפשרת למטופל להחזיר לעצמו את איכות חייו הקודמת וכן מפחיתה את הסיכוי שיחווה אפיזודה נוספת של דיכאון בעתיד.

לכן, מלבד הניסיון להעלים את הסימפטומים של הדיכאון, חשובה גם המטרה של השגת ריפוי מלא. לא תמיד נוכל לשפוט לבד האם הגענו למצב זה או לא ולכן חשובה מאוד בחינה מעמיקה על ידי גורם מומחה מתחום בריאות הנפש. אנו ממליצים לפעול להשגת הרימיסיה המלאה בכדי לשמור על שלוות הנפש ולשפר את איכות החיים.

פנה אלינו בכל עת ונשמח לסייע לך בהשגת מטרה זו

חשיבותו של טיפול רב מקצועי

קיימת חשיבות לטיפול רב מקצועי, המרוכז כולו במקום אחד. לא רק פסיכיאטר שמתעסק בתרופות, אלא מערך נרחב של מטפלים, כל אחד מקצועי בתחומו, שתורם ידע מניסיונו במטרה המשותפת להטיב עם המטופל.

הפסיכיאטר, הפסיכולוג והעובד הסוציאלי יכולים להציע דיון משותף באבחנה. האבחנה הינה דבר עקרוני וחשוב מאין כמוהו, אבחנה מוטעית או לא מדויקת מובילה לטיפול שאינו נכון ואי השגת שיפור אצל האדם. הדיון באבחנה יכול להיות בהשתתפות או בהיעדר המטופל ומאפשר הבנה מעמיקה יותר של המצב, הסיבות שהביאו למצב זה ודרכי הטיפול האפשריות.

הפסיכיאטר וטיפול תרופתי

תפקידיו של הפסיכיאטר מתמקדים בראיה כוללת של המצב ובסיוע במקרים בהם יש צורך בטיפול תרופתי, ויש לו לעיתים חשיבות רבה. במקרה של חוסר שיפור במצבו של המטופל, הפסיכיאטר יכול להמליץ על כמה אפשרויות:

  • שילוב טיפול פסיכולוגי עם טיפול תרופתי - מחקרים רבים מעידים על יעילותן של תרופות בטיפול בדיכאון, כיום קיימות תרופות רבות וניתן להתאים לכל מטופל את התרופה הנכונה עבורו. פסיכיאטר הוא הגורם היחיד בצוות שרשאי לתת מרשמים.
  • החלפת תרופה - מומלצת כאשר לא ניכר שיפור במצו של המטופל, על אף נטילת התרופה לאורך זמן סביר, עם זאת יש להחלטה זו משקל כבד שכן היא תרופה שאינה מסייעת עלולה להסב נזק למטופל ולעכב את השיפור המיוחל.
  • הגברה של הטיפול הקיים באמצעות תרופות - לעיתים, כאשר נוטלים תרופות וכבר ישנה תגובה חלקית לטיפול התרופתי ניתן להוסיף תרופה אחרת, לזמן מוגבל. המטרה היא  לחזק את ההשפעה האנטי - דיכאונית של התרופה המקורית.

סוגי טיפולים נוספים

הפסיכולוג או הפסיכותרפיסט (עובד סוציאלי שהוכשר בפסיכותרפיה) יכול להציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים בהתאם למטופל הספציפי:

  • טיפול קוגניטיבי התנהגותי - הטיפול השכיח והיעיל ביותר נגד דיכאון. זהו טיפול קצר מועד, המתרכז בתסמינים הדיכאוניים ונחשב לפריצה החדשה בתחום. 
  • טיפול משפחתי - לעיתים המערכת המשפחתית תומכת ומגבירה דיכאון, והתערבות זוגית או משפחתית, יכולה לשפר את התסמינים באופן ניכר.
     

לסיכום, השילוב בין אנשי צוות מתחומים שונים, המתייעצים זה עם זה לגבי המטופל ועוקבים באופן צמוד אחרי התקדמותו, יכול מאד לסייע ולהביא ל"רמיסיה מלאה" כפי שתיארנו קודם.

בדיוק בשל היתרונות המשמעותיים של שילוב כוחות זה הקמנו בקליניקה צוות מומחים מיומן המורכב מאנשי צוות מהתחומים השונים. נשמח לעזור לך בכל עת ולמצוא את הפתרון הנכון תוך כדי שירות אמין, אדיב, חם ומקצועי. 


במרכז ד"ר טל אנו מנוסים בטיפול במצבי משבר ודיכאון, במגוון רחב של שיטות טיפול הניתנות על ידי הצוות המקצועי המוביל בישראל. אנו עוסקים בטיפולים שונים, החל מטיפול ממוקד ועד השיטות הנחשבות כמתקדמות ביותר בעולם הטיפול הנפשי. כך למשל בקליניקה תוכלו למצוא: התאמת תרופות לדיכאון באמצעות בדיקה גנטית, טיפול תרופתי, תוספי תזונה וצמחי מרפא, טיפולים רגשיים ממוקדים, CBT, מיינדפולנס ועוד

אם אתם מתמודדים עם דיכאו זו הפעם הראשונה, אם מצאתם את עצמכם במשבר פתאומי, אם אתם מרגישים שלא מצאתם עדיין את הטיפול המתאים עבורכם - צרו עמנו קשר ונשמח להתאים את שיטת הטיפול הטובה ביותר עבורכם.


מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה