עצירות יכולה להימשך בין ארבעה לעשרה ימים, לאחריה עשיית הצרכים תהיה מכאיבה ותגרום לילד להרתע עוד מעשיית צרכים עתידית. הורים המפגינים שתלטנות עלולים להגביר את החודרנות שלהם, על ידי עיסוק בדיאטה של הילד, הליכה לרופאים שונים, עשיית חוקנים, נתינת כדורים משלשלים ועוד.
אמצעי כפיה אלו יחמירו עוד את המצב, ויגבירו את תחושת הפלישה לגופו. כאשר טיפול לא מתאים ניתן, ולא משתנה התנהגות ההורים, עשיית צרכים בלתי נשלטת עשויה להופיע, לגרום ללכלוך התחתונים, להביך ולהקשות עוד יותר על המצב.
גמילה מחיתולים זהו נושא גדול ומורכב. בואו לקרוא עליו בהרחבה.
נזכיר כמה כללים חשובים בעניין זה:
אם יש לכם שאלות נוספות בנושא, אתם מעוניינים להתייעץ על יישום התהליך במשפחתכם או נתקלתם בכל קושי אחר, תוכלו ליצור עמנו קשר, דרך טופס פניה באתר או דרך שיחת חינם ונענה בהקדם.
אנקופרזיס
ילד שאינו מצליח להגיע לשליטה בצרכיו, בדגש על שליטה בעשיית קקי, עד גיל חמש, סובל מאנקופרזיס. תופעה זו שכיחה יותר אצל בנים, ועלולה להמשיך עד גיל שתים עשרה לערך. בשלבים אלו, לא ניתן להחזיר את המצב לקדמותו על ידי טיטול ולכן יש לפנות לבדיקה רפואית ובמקביל לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים מומחה.
על מנת להמנע ממצב זה, כאשר מעוניינים להתחיל בתהליך הגמילה של הילד, יש לוודא כי הילד מוכן ובשל לגמילה באופן מוחלט, עד כמה שאפשר.
אנורזיס
זו למעשה ההפרעה המוכרת יותר בשם הרטבה. גם היא שכיחה יותר אצל בנים מאשר אצל בנות, מוכרת גם אצל מבוגרים (אחוז אחד מהאוכלוסיה), וקורית לרוב בלילה. י
ש שאצלם ההפרעה נגרמת מסיבות תורשתיות ויש שאצלם מופיע הקושי בשל סיבות רגשיות, הנובעות ממצבי לחץ (מעבר לגן חדש, גירושין, לידת אח חדש ועוד). במקרים אלו המטרה העיקרית היא חיזוק תחושות היציבות והבטחון אצל הילד.
אם כך, במקרה של הרטבה, ראשית יש לבדוק האם היא נובעת מסיבות גופניות, ואז יש לבצע בדיקה גופנית על ידי רופא. במקרים אלו, ניתן לפתור את הקושי על ידי מכשור מיוחד המעיר את הילד בלילה, כאשר הוא מרטיב. אם הבדיקה הגופנית תקינה, יש לפנות אל פסיכולוג על מנת לברר את מקור המצוקה, ולבנות תוכנית פעולה לפתירת הקושי.
צוות המומחים לטיפול בילדים ובני נוער, בקליניקה לטיפול רגשי ונפשי במרכז ד"ר טל, יישמח לסייע לכם בכל קושי בו נתקלתם בתהליך הגמילה של ילדכם, או בכל צורך אחר שלכם העולה לגבי גידול ילדיכם. ליצירת קשר עימנו.