האם הילד שלך מכור? התמכרות בני נוער לסמים ואלכוהול
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


איך להתמודד עם התמכרות בני נוער לסמים ואלכוהול


אם אתם מגלים שהשימוש המופרז של ילדכם במסכים מטריד אתכם, שהוא מקור למריבות בבית, שמה שאתם אומרים חסר ערך ושהילדים דבוקים למסכים
יש לנו איך לעזור מבלי שתצטרכו להגיע לקליניקה! 
אנו שמחים להכיר לכם את הטיפול העצמי שלנו להתמודדות עם הדבקות למסכים בקרב ילדים ובני נוער. לראשונה, איכות הטיפול שלנו, הניסיון של אנשי המקצוע שלנו, כל שיטות הטיפול - מוגשים על ידי ד“ר אילן טל -  אצלכם בבית. 
הטיפול העצמי מיועד לכם, ההורים, ונעשה באמצעות צפייה או האזנה לד”ר אילן טל ולצוות השחקנים כדי לתת לכם את ההרגשה שאתם נמצאים בעצמכם בקליניקה שלנו. הטיפול מלווה במשימות ייעודיות, ומרכז עבורכם את ההמלצות והכלים לשינוי בבית. הכל מוסבר ומוגש באופן פשוט ובהיר, כך שכל אחד יכול להצליח ולשנות את המציאות בבית. לפרטים והרשמה לחצו: talselfhelp.com
  
לרגל ההשקה - במידה ואתם מטופלים שלנו מגיע לכם קוד הנחה פנו למטפל שלכם על מנת לקבלו. 

הסטטיסטיקות כיום מעידות כי אחוז השימוש בחומרים ממכרים בקרב בני נוער עולה משנה לשנה, וכן כי גיל החשיפה של בני נוער לסמים ואלכוהול הולך ויורד, כאשר כבר בגילאי 11-12 ילדים מתחילים להתנסות בצריכת אלכוהול.


כך גם נפוץ לראות בקרב בני נוער שימוש בסמים מסוגים שונים - אלכוהול, סמים המופקים מצמחים או סמים המופקים מחומרים סינטטיים, חומרים נדיפים ותרופות שנלקחות ללא מרשם רופא.

מעבר לשימוש בסמים ואלכוהול וחומרים ממכרים, בשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר מקרים של התמכרויות להתנהגויות כמו להימורים, אינטרנט ועוד.

למה דווקא בגיל ההתבגרות?

גיל ההתבגרות היא תקופה בה צעירים רבים נוטים לקחת סיכונים. זוהי תקופה המאופיינת בחיפוש אחר זהות וברצון למצוא מקום בחברה, בעיקר בקרב קבוצת השווים, כלומר צעירים ובני נוער באותו הגיל.

גיל ההתבגרות הוא גם התקופה המציינת את ההיפרדות של ילדים הן מעולם הילדות שלהם והן מההורים, הם נוטים יותר ויותר לרצות בחברתם של בני גילם ופחות לרצות בחברתם של הוריהם, ומנסים יותר ויותר לגלות עצמאות ולנתק את התלות שלהם בהורים.

מתוך הצורך החזק הזה בני נוער רבים הם בעלי נטייה גבוהה יותר ללקיחת סיכונים, נטילת חלק בהתנהגויות מסוכנות והתנהגות מתמרדת כלפי דמויות סמכות - כאמור, בעיקר ההורים.     

אחת מהתנהגויות הסיכון הנפוצות בקרב בני נוער היא צריכה של אלכוהול וסמים אחרים.

סוגי סמים והשפעתם

סם מוגדר כחומר הגורם לשינוי בתודעה של זה המשתמש בו. הסמים הנפוצים היום בישראל הינם: מריחואנה, חשיש, אקסטזי, קוקאין, הרואין, LSD, אקסטזי, חגיגת, נייס גיי (וסמי פיצוציות אחרים המשתנים מעת לעת).

באופן גס ניתן לחלק את סוגי הסמים לסמים ממריצים, סמים מדכאים וסמי הזיה. סמים ממריצים כגון, אקסטזי, חגיגת, קוקאין, קראק הרואין ועוד. השפעתם של סמים ממריצים הם החל משיפור במצב הרוח, תחושת נינוחות ורוגע, דרך ביטול עכבות ומעצורים ועד הזיות והתפרצות של פסיכוזה.

סמים מדכאים, כגון, חשיש, מריחואנה וכן תרופות המשמשות להרגעה והשרית שינה, גורמות להאטה בזמן תגובה, תחושת רוגע ואופוריה, ערפול חושים ואף אובדן הכרה.

סמי הזיה, כדוגמת LSD, הוא בעל השפעה חזקה והשפעתו יכולה להיות בלתי הפיכה, להביא למצבי פסיכוזה, הזיות חזותיות ושמיעתיות. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

חומרים נדיפים הם למעשה קבוצה של חומרים זמינים וזולים יותר יחסית לסמים אחרים ובהם נכללים חומרים כמו: דבק מגע, אצטון, גז מזגנים, גז צחוק, חומרי ניקוי חזקים, דלק, חומרים לדילול או צביעת שיער ועוד.

את אלו צורכים בני נוער בדרך כלל בשאיפה, אשר משרה תחושה של סחרור, רוגע ואופוריה זמנית. מעבר לתחושת ה"היי" הזמנית, הם עשויים לגרום גם להופעתן של הזיות עם תכנים מפחידים.

צריכה והתמכרות לאלכוהול בקרב בני נוער

אלכוהול גם הוא נכלל תחת קטגוריות החומרים הממכרים. בקרב בני נוער צריכת אלכוהול מתחילה כבר בגילאי 11-12.

מקומו של אלכוהול בבילוי והנאה של בני נוער הוא מקום מרכזי, ולמעשה בלעדיו האירוע או הבילוי "לא שווים".

אלכוהול הוא נגיש יותר מאשר סמים, אך מסוכן לא פחות. בני נוער שותים אותו בבילויים עם חברים, מסיבות ועוד, כאשר בדרך כלל הם צורכים אלכוהול זול (וכך גם שותים יותר כמויות), מערבבים אותו עם סוגי אלכוהול אחרים, משקאות אנרגיה או מיץ, לוקחים חלק בתחרויות שתייה ובכך מגיעים לצריכת אלכוהול בכמויות אדירות.

בנים ובנות צורכים אלכוהול כמעט באופן שווה, אך בנות חשופות גם לפגיעה מינית.  

מתבגר שאינו שותה מסתכן בלהיות מחוץ לחבר'ה ואף מנודה, מתבגר ששותה עשוי להסתכן בהרעלת אלכוהול, נהיגה בשכרות, לקיחת חלק בהתנהגויות מסכנות חיים בהיעדר שיפוט תקין, פגיעה מינית, התמכרות ועוד.

איך לעזור למתבגר?

הורים רבים מוצאים עצמם מודאגים, חסרי אונים ובתחושה של חוסר שליטה על היכולת שלהם להגן על ילדיהם.

על מנת שתוכלו לעזור לילדיכם חשוב לשמור על ערוץ תקשורת פתוח כמה שיותר, לתת למתבגר תחושה שגם אם הוא שגה יש לו למי לפנות.

מחקרים מעידים כי ככל שבני נוער חשים קרובים יותר להוריהם הם נוטים פחות לקחת סיכונים או להקצין התנהגויות חברתיות.

במקרה הצורך, כאשר אתם  מזהים כי ההתנהגות של בנכם או בתכם קיצונית, חורגת מהשגרה, כי הוא נעדר רבות מהבית, מסתגר, מסגל לעצמו הרגלים חדשים או חברים חדשים וכן הלאה, או במידה והוא פונה אליכם לעזרה, מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי כדי לכוון וללוות את המתבגר, ואת המשפחה כולה בתהליך של גמילה מההתמכרות והפסקת השימוש.


סרטונים בנושא
הצוות המומחה בטיפול בילדים ונוער צוות מומחים מקצועי - מותאם אליך אישית
טיפול ייחודי לנוער במצוקה | לאתר טאלו - טיפול אינטנסיבי לילדים ונוער
מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה