שינויים בזוגיות לאחר לידה ראשונה – טיפים להורים צעירים
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


שינויים בזוגיות לאחר לידה ראשונה

לידת ילד ראשון היא הסימן המוחשי הראשון כי עכשיו אתם משפחה של ממש. מלבד ההתרגשות הטבעית לעיתים המשפחה דווקא מתפצלת אז, כל אחד מבני הזוג מרגיש בדידות והזוגיות המלוכדת והבטוחה מתערערת.

מהם אותם שינויים? איך מושפעת הזוגיות מכך? איך מצליחים לגשר על הפערים? איך לא מתעלמים מהצרכים האישיים? איך מתמודדים עם התפקידים החדשים במשפחה? ננסה לענות שאלות אלו ולתת טיפים חשובים לתחילת הדרך.

הגורמים לשינויים בזוגיות לאחר הלידה

השינויים המתחוללים בקרב האישה, עיקרם קשורים בשינויים הפיזיים וההורמונאליים המשפיעים גם על מצב הרוח, אחרים נוגעים לתחושות חדשות כלפי הזהות החדשה של האישה כאם.

תחושות דחייה, כעס, והעדר קשר רגשי לתינוק אינן נדירות, לגיטימיות ומופיעות אצל נשים רבות.

הגבר לעומת זאת, עלול להרגיש את מה שרבים מתארים כ"זו לא האישה שאיתה התחתנתי" או "אין לה זמן אלי יותר" ואפילו "הילד לקח לי את אשתי".

לטיפול זוגי חייג/י: 03-6413483

אחד מההורים, לרוב האב, נדרש בדרך כלל להמשיך בשגרת חייו. הוא הולך לעבודה, חוזר ורואה את הילד לזמן מועט יחסית, לא תמיד כשהוא ער.

הגבר הפך לאבא, אך הגדרה זו, למעשה, כמעט ולא באה לידי ביטוי או מימוש מיידיים בקשר עם הרך הנולד, אלא יש לה בעיקר ביוטי הקשור לעול ואחריות.

הוא עלול להרגיש "מחוץ לחבורה" ולא תמיד מצליח להתחבר לילד (קיימת טענה כי גברים מתחברים יותר טוב לילד ככל שהוא לומד לזוז, למלמל ולתקשר).

כמו כן בעקבות הכאב הפיזי וחוסר חשק, יחסי המין גם עלולים להיפגע.

למעשה, לעיתים, הטיפול בילד הופך למרכז והזוגיות נזנחת. שני תהליכים עלולים להתרחש במקביל - ריחוק בין בני הזוג, וריבוי הקונפליקטים.

טיפוסי לראות שהילד הופך למוקד הריב, הוויכוחים הם סביב הזמן שהאם מקדישה לילד, מיעוט הזמן שמקדיש האב, מהו התפקיד של כל אחד, על חוסר היחס של האישה לגבר, על הניתוק הרגשי של הגבר לילד וההתרחקות מהאישה, על העדר יחסי המין ואף על התערבות הסבים והסבתות בטיפול, על ההתעוררות בלילה, על שעת ההגעה מהעבודה, וזה לא כולל מצבים שהתינוק חולה.

אחת הדרכים להקל הינה טיפול זוגי, אשר מהווה מקום בטוח יותר, אליו אפשר להביא את הויכוחים בכדי לייצר אוירה שקטה יותר בבית ולהגיע להסכמות.

בטיפול זוגי נעשה תיווך על ידי גורם נוסף (ומקצועי) המסוגל לשקף את התחושות של האחר ואת התחושות שלכם עבור בן הזוג השני.

חשוב במקרים כאלה לדון בשיחה משותפת איך לנצל את הזמן המועט לחיזוק הזוגיות ובעיקר איך למצוא זמן להקדיש לעצמי ולבן הזוג השני.

חשובה מאוד גם ההבנה כי השקעה בזוגיות, שמירה על "הלהבה בוערת", והתייחסות צרכי האחר הם המפתח להורות טובה ובניית משפחה מאושרת יותר.

רבים מבינים את הצורך הזה אך מתקשים ליישמו, ולכן אנו ממליצים על פניה לאיש מקצוע מומחה בזוגיות שיש לו ניסיון במציאת דרכים ליישום מטרה זו.

מספר טיפים לשיפור הזוגיות

  • לאבא הטרי - נסה להבין את הסיטואציה בה נמצאת אשתך, היא בוודאי חווה הרבה שינויים בבת אחת, הכאב הפיזי אינו מוכר, המצב רוח לא יציב ובעיקר- היא עייפה. גלה סבלנות עוד כמה שבועות.
     
  • לאמא הטריה - אל תשכחי את בעלך, אל תשכחי את עצמך ובעיקר לא את הזוגיות שלכם, נסי להבין שלמרות שהוא לא כואב כמוך, גם עבורו זה שינוי משמעותי, נסי להקשיב לו ולברר איך מה הוא מרגיש.
     
  • לזוגיות- פנו ערב אחד בשבוע קבוע רק לשניכם, לצאת, לדבר ובעיקר להיות רק שניכם.

זכרו שמה שלפעמים נראה עכשיו כטרגדיה קשה מנשוא, חולף ואחרי חודשיים תבינו שזה בעצם לא היה סוף העולם, נסו לשמור על פרספקטיבה נכונה.


מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה