טיפול בחרדה ללא תרופות: חייגו 03-6413483
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


טיפול בחרדה ללא תרופות

רועי קודם לתפקיד ראש צוות במחלקה בה עבד מזה שנתיים. המשימה הראשונה שהוטלה עליו הייתה להציג את הדו"חות התקופתיים בפני כל המחלקה והמנהל החדש שלו.


זו הייתה טבילת האש שלו בתפקיד החדש וככל שהימים נקפו הוא לא הצליח להתרכז בעבודה, לא ישן בלילה, מחשבות על כל האנשים שהוא היה צריך לדבר מולם שיתקו אותו מרוב פחד והוא נזכר שוב ושוב בעבודה הקודמת שלו בה הוא גמגם, הסמיק ורעד כל פעם מחדש כשהיה עליו להציג נתונים חודשיים עד שלבסוף התפטר. 

לייעוץ ראשוני חייגו אלינו עכשיו: 03-6413483

בדומה לרועי, גם רונית, התקשתה להיות במקום שיש בו הרבה אנשים - היא לא פחדה להתבלבל במילים, אבל היא כן פחדה שפתאום יהיה לה התקף לב, שפתאום היא תרגיש שהלב שלה יוצא מהמקום מרוב שהוא דופק חזק, שהחדר מסתחרר, שיש לה כאבים בחזה, שהיא מזיעה ומחווירה בבת אחת.

זה התחיל כשעמדה בתור בסופר ביום חמישי בערב כשלפניה עמדו שני אנשים עם עגלות עמוסות ומאחוריה עוד אחד ומצדדיה תורים דומים עמוסי אדם ועגלות, כאשר היא נמצאת ביניהם בלי יכולת להימלט.

מאז היא הפסיקה לעשות קניות בימים עמוסים, אבל לאחרונה התחילה לחוות את אותם תחושות גם בביקור סתמי בקניון ובמהלך פקק תנועה בדרך חזרה מהעבודה.

רועי ורונית הגיעו שניהם לפגישה אצל פסיכיאטר עם דרישה אחת ברורה- מרשם לתרופות נגד חרדה.


סדרת תוספי התזונה של ד"ר אילן טל - כמו "מולטי-ויטמין" לשקט נפשי.

סדרת המוצרים שלנו מתאימה למי שמחפש להפחית מתח, להרגיש עם יותר אנרגיה ושמחה במהלך היום או להצליח להוריד הילוך בערב ולהשתחרר מלחצים. התוספים שלנו מורכבים מפורמולת  צמחים וויטמינים ומבוססים על תמצית הזעפרן אשר נמצא במינון כפול מאשר בתוספים אחרים. לפרטים נוספים לחצו על התמונה או כאן

 

איך יודעים שזו חרדה?

הפרעת חרדה היא בין הקשיים הנפוצים ביותר כיום, כאשר אנשים נבדלים במושא החרדה שהם חווים: מצבים חברתיים, מקומות סגורים, מקומות פתוחים ועוד.

כפי שמעידים הסיפורים של רועי ורונית, לחרדה ארבעה מרכיבים:
 

  • המרכיב הרגשי - פחד, חוסר אונים, תחושה של אובדן שליטה ועוד.
  • המרכיב המחשבתי - דאגות ומחשבות מטרידות ומציפות.
  • המרכיב הגופני - דפיקות לב מהירות, לחץ בחזה, הזעה, רעד, מיחושים בגוף ועוד.
  • המרכיב ההתנהגותי -  התרחקות והימנעות מכל מה שמעורר את הפחד והסימנים הגופניים.

הפרעת חרדה היא קושי המשלב בין גוף ונפש, כאשר הביטויים הגופניים הם בעיקרם תוצר של ההתנהלות הרגשית והמחשבתית.

אנשים רבים מתארים כי החרדה שלהם החמירה משום שעצם הופעתם של הסימנים הגופניים הגבירו את תחושת הפחד ואובדן השליטה, כך שהם נקלעו למעין מעגל קסמים.

מכאן, שהתמודדות עם הסימנים הגופניים לא פעם עוזרת גם כדי למנוע את הופעתה של תחושת החרדה. זהו למעשה המנגנון של הטיפול התרופתי.

יתרונות, חסרונות ואלטרנטיבות לטיפול תרופתי בחרדה

טיפול תרופתי בחרדה נעשה על-ידי תרופות נוגדות חרדה ודיכאון או על-ידי תרופות הרגעה, שתיהן משפיעות על מנגנונים מוחיים. תרופות נוגדות חרדה מבוססות על חומרים הנקראים סרטונין ונוראדרנלין, שנמצאו קשורים בהפרעות חרדה ובמצבים הקשורים בלחץ, מאמץ ומצב-רוח.

ממחקרים שנעשו בנושא נמצא כי לטיפול בחרדה על-ידי תרופות יש יתרון בהפחתת עוצמת הסימפטומים ותדירות הופעתם ובכך בהקלה משמעותית על הסובלים מחרדה.

ואכן במקרים רבים איכות חייהם של אנשים משתפרת באופן משמעותי והם יכולים לתפקד כרגיל בזכות השימוש בתרופות.

יחד עם זאת, נמצא גם כי הפסקת הטיפול התרופתי, ללא טיפול פסיכולוגי תומך, גורם לא פעם לחזרה לעוצמה והתדירות שקדמו לתחילת הטיפול.

לתרופות נוגדות חרדה ישנן תופעות לוואי שונות, שאצל חלק מהאנשים מעיקות על התפקוד היום-יומי ועל איכות החיים. כמו כן, שימוש בתרופות הרגעה עלול ליצור התמכרות.

למעשה, תלות מאפיינת כמעט את כל מי שנוטל תרופות נוגדות חרדה. התרופה היא חומר כימי המופרש למערכת הדם ומשפיע על התפקוד המוחי, דבר המתבטא בהפחתת התחושות של חווית החרדה והסימנים הגופניים הנלווים אליה. אלא שמכיוון שהתרופה היא גורם חיצוני הנכנס לגוף, בשלב מסוים השפעת החומר פגה ובמידה והאדם לא יטפל בחרדה באמצעים אחרים או ייטול כדור נוסף, החרדה עלולה לשוב.

מסיבה זו, אנשי מקצוע רבים טוענים שכאשר מדברים על טיפול בחרדה יש לדבר על טיפול בחרדה מהשורש ולא רק טיפול במה שקיים.

התמודדות עם חרדה ללא תרופות

התמודדות מקיפה עם החרדה  מחייבת התייחסות של האדם למחשבות, לתחושות ולהתנהגויות המלוות את החרדה.

התמודדות זו יכולה להעניק לאדם הבנה טובה יותר על המקור לחרדה שהוא חווה, שליטה על חווית החרדה ועם הזמן גם מניעה של חווית החרדה.

ישנן אפשרויות שונות להתמודד עם חרדה ללא תרופות:
 

  • טיפול פסיכולוגי - פסיכותרפיה - מבוסס על ההבנה כי חרדה נובעת מקשיים רגשיים עמוקים, אירועי עבר משמעותיים שהשפיעו על התפתחות האדם ועל עיצוב אישיותו וכן ממצוקות סמויות, שאינן מתגלות באחת.

    טיפול דינמי לעיתים, אורך זמן רב במהלכו עובדים המטפל והמטופל על מודעות לקשיים הרגשיים שבבסיס החרדה, אך גם על חיזוק המשאבים הפנימיים של האדם ולהתמודדות עצמאית שלו עם החרדה. אלא שלא בכל מקרה הטיפול יתמשך חודשים או שנים ארוכות, ישנם מקרים בהם גם בטיפול דינמי יהיה ניתן להשיג תוצאות במהרה. קראו עוד על פסיכותרפיה דינאמית קצרת טווח
     
  • טכניקות הרפיה ודמיון מודרך - רכישת טכניקות של הרפיה במצבי לחץ, כך שכאשר מופיעה החרדה יידע האדם כיצד ניתן להתמודד עם הסימנים הגופניים ולהמשיך בקניות בסופר, בנסיעה בכביש או בעליה במעלית, בלי לחוש סימנים נוספים של חרדה. הצלחה מצטברת בהרגעה עצמית, לאורך זמן מפחיתה את עוצמת ותדירות החרדה. טכניקות אלו נמצאו יעילות גם כאשר הן משולבות עם טיפול המבוסס על אימון מיינדפולנס. מיינדפולנס היא שיטת המערבת תובנות מזרחיות ומערביות ומתבססת על אימון האדם להתבונן בחייו באופן לא שיפוטי ולקבל עצמו ללא ביקורת. קראו עוד על השיטה: מיינדפולנס
  • טיפול קוגניטיבי התנהגותי  (CBT) - אנשים רבים טוענים כי המחשבות המטרידות מנקרות במוחם במהלך היום ולא פעם מגבירות את תחושת החרדה. כך אנשים מריצים בראש כיצד הם יחוו התקף חרדה בדיוק באמצע צפייה בסרט, איך זה יתרחש, איך יגיבו מסביב, מה הם ירגישו ועוד.

    מחשבות בלתי פוסקות אלו, נראות כבלתי נשלטות, אך למעשה ניתן לעבוד עליהם, לרכוש דפוסי מחשבה חדשים ולהשפיע על חווית החרדה ועם הזמן גם להפחיתה. בדיוק בעקרונות אלו, ועוד, עושים שימוש בטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
     
  • ביופידבק - שיטה זו מבוססת על ההבנה כי חרדה מופיעה בשל שינויים בתפקוד המוח. אלא שבניגוד לתרופות, בשיטה זו לומד המטופל כיצד להשפיע על דפוסי פעילות המוח שלו, לטווח ארוך, בלי התלות בטיפול חיצוני כלשהי.

    באמצעות טכניקת מחשב ידידותית המטופל בוחן כיצד גופו מגיב בזמן חרדה ולומד במקביל כיצד לשנות מדדים אלו ולהשפיע על תחושותיו ובכך גם למנוע את חזרתה של החרדה.
     
  • טיפול בתוספי מזון ושינויי תזונה - כיום ברור יותר ויותר הקשר בין מזונות וויטמנים שאנו צורכים לבין תפקודו של המח ובאופן ספיציפי על מצבים רגשיים כמו חרדה ודיכאון. כך למשל ידוע כי ישנו קשר בין נטילת פרוביוטיקה לבין הקלה בתסמינים של קשיי חרדה שונים. כמו כן, ידוע כי מיצוי של צמחי מרפא כמו למשל היפרקום וגינקו מקלים על מצבים של חרדה. בכל המקרים הללו חשוב להיוועץ עם איש מקצוע על מנת להתאים את המינון הנכון של צמחי המרפא ותוספי המזון, בעיקר כאשר נוטלים תרופות נוספות. 

אנחנו מזמינים אתכם להכיר את סדרת תוספי התזונה  Re-Live Super ו – Re-start Super. התוספים הם פרי פיתוחו של ד"ר אילן טל, אשר יצר אותם לאור החזון של לפיו: 'לכל אדם הזכות לשקט בנפשו'. התוספים המכילים פורמולות של תמציות צמחים מרוכזות וויטמינים. הרכיב העיקרי בתוספים הוא הזעפרן, אשר נחשב לאחד מהצמחים הידועים והפופולריים בעולם ומבין החשובים ביותר ברפואה המשלימה ומצוי במינון כפול (בין 42 ל 56 מ"ג) משאר התוספים הקיימים כיום. התוספים מותאמים למי שחווה מצב רוח ירוד, ירידה באנרגיה, דכדוך ואי שקט וכן למצבים של סטרס ופחדים. למידע נוסף, רכישה אונליין ומשלוח עד הבית לחצו כאן- https://vitamins.drtal.co.il/



טיפול בחרדות באמצעות תרופות הינו טיפול יעיל, שיכול לסייע בחזרה לתפקוד ובשיפור איכות החיים. במקרים רבים אף מומלץ לשלב בין טיפול תרופתי לטיפול רגשי נוסף, כאשר הטיפול התרופתי נמשל למעין "קביים" המסייעות לאדם בתהליך הטיפול הרגשי.

בכל מקרה טיפול תרופתי איננו האלטרנטיבה היחידה ואינו תמיד הפתרון המוצלח היחיד להתמודדות ארוכת טווח עם החרדה וניתן לטפל בחרדה ללא תרופות.

אנו ממליצים לפנות להתייעצות עם איש מקצוע על מנת לברר על הדרכים הטובות ביותר עבורך להתמודד עם החרדה ממנה את/ה סובל/ת.


מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה