אם גם אתם מעוניינים לשמוע עוד פרטים על טיפול בפוביה ממנה אתם סובלים, מעוניינים בדעה או אבחון מקצועי של פחד המטריד אותכם בחיי היום יום, או מעוניינים להתחיל טיפול, נשמח לעזור. צוות הקליניקה לתמיכה רגשית ונפשית מציע מגוון טיפולים על מנת להתמודד עם פוביות שונות ונשמח להתאים לכם את הטיפול והמטפל המתאים ביותר עבורכם. ליצירת קשר עימנו.
באופן כללי, פוביה למעשה מתארת חרדה בלתי נשלטת מפני מצב, אובייקט, אירוע או כל סיטואציה אחרת. בעת הפוביה מופיעות כמה תגובות: תגובות רגשיות (פחד, בהלה, חוסר אונים), תגובות פיזיות (רעד, סחרחורת, קצב לב מהיר ותחושה של התקף לב) ותגובות התנהגותיות (בעיקר המנעות מהמצבים המפחידים). קיראו אודות התקף חרדה.
בין הפוביות הנפוצות ניתן למצוא: קלסטרופוביה, פחד ממקומות פתוחים, פחד מגבהים, פחד מטיסות, פחד קהל, ועוד.
תוכלו לקרוא עוד על מאפייני פוביות, סוגי פוביות וכן סיבות להופעתן במאמר נפרד באתר.
1. טיפול קוגניטיבי התנהגותי - טיפול ממוקד, קצר טווח, האורך בין 8 ל-12 פגישות. הדגש של טיפול קוגנטיבי התנהגותי הוא שינוי דפוסי החשיבה וההתנהגות השגויים המופיעים בעת חשיפה למושא הפוביה. ראשית לומד המטופל מהן המחשבות והאמונות השגויות המופיעות בהקשר למושא הפוביה הגורמות לו לראות את המציאות באופן מעוות. אחר כך לומד המטופל איך להגיב באופן נכון ומיטבי בהתייחס למושא הפוביה שלו, וכן לומד כיצד לדכא התנהגויות שליליות המופיעות בדרך כלל כתגובה של פחד.
2. טיפול פסיכולוגי - פעמים רבות טיפול קוגניטיבי התנהגותי מסייע בהעלמת פוביה ספציפית, ולאחר זמן מסויים (שבוע, חודש שנה) עולה חרדה אחרת, המלמדת כי מדובר בדפוס חרדתי נרחב יותר. טיפול פסיכולוגי נועד לטפל בבסיס הבעיה, לסייע לאדם להבין את עצמו ואת מקור הפחדים שלו ולעקור את החרדות מהשורש. טיפול זה מסייע גם עבור מי שאינו יכול להתמודד עם עומס המטלות, האינטנסיביות ועם הצורך להיות מודע למחשבות החרדתיות, הנדרש בטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
3. חשיפה - המטרה בטיפול זה הינה לחשוף את המטופל למושא הפוביה שלו וללמדו תוך כדי כיצד להפחית את החרדה ממנו. בסוג טיפול זה ישנה אפשרות לחשיפה הדרגתית - כלומר חשיפה הנעשית באופן מדרגי, מהקל אל הכבד, וישנה אפשרות לחשיפה ישירה, בליווי כמובן, למושא הפוביה. סוג הטיפול נקבע על פי מצבו של המטופל, רצונו, סוג הפוביה ממנה סובל ועוד.
4. ביופידבק - שימוש במכשיר ביופידבק, המודד תגובות פזיולוגיות שונות כמו קצב לב או לחץ דם. המטופל לומד את מאפייני תגובתיו הפיזיות כאשר נחשף למושא הפוביה, ובמקביל גם לומד טכניקות הרפיה שונות המסייעות לו בשליטה על תגובותיו כשמתעוררת הפוביה. כך, בזמן אמת הוא יכול לראות את השפעת ההרפיה על גופו ולשלוט בחרדה.
5. טיפול תרופתי - ניתן על ידי פסיכיאטר בלבד, בדרך כלל מומלץ כאשר החרדה משתקת כך שהאדם אינו מסוגל לעשות פעולות בסיסיות ביותר. במקרים אלה מומלץ להתחיל טיפול תרופתי על מנת להגיע למצב יציב, לשלב טיפול פסיכולוגי ולהפחית בהדרגה את הטיפול התרופתי. תוכל לקרוא עוד על תרופות שונות לחרדות ופוביות במילון התרופות באתר.