טיפול זוגי לזוגות חד מיניים - מרכז ד"ר טל
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


טיפול זוגי לזוגות חד מיניים בקליניקה לתמיכה רגשית ונפשית


זוגיות היא פעמים רבות עניין מורכב. שני בני הזוג שונים זה מזו - באופי, בהרגלים, בערכים עליהם גדלו, בהעדפות הבילוי והפנאי. למרות זאת, צריכים לחיות ביחידה משותפת ומתואמת, וזה לא תמיד הולך חלק.

כל הזוגות חווים מדי פעם קושי, אי הבנה, ריבים או מתחים, הנובעים מהשונות הזו של כל אחד מבני הזוג. יש צורך בדיאלוג פתוח ובאכפתיות הדדית על מנת להצליח לגשר על הפערים ולגבש הסכמות.

אצל זוגות חד מיניים יש קשיים נוספים, הנובעים מעצם הזוגיות המיוחדת הזו, נוסף לקשיים המאפיינים את הזוגות הסטרייטים.

מתהליך היציאה מהארון ועד בניית קשר זוגי

תהליך היציאה מהארון שכל אחד מבני הזוג עבר הוא שונה, ייחודי ואישי. חלק עברו אותו בצורה רכה יותר, אולם עבור חלק זה היה מסע מפרך, רווי רגשות לא פשוטים של לבטים, חיבוטי נפש, רגשות אשמה, הסתרה ובושה.

ההתנסויות המיניות שכל אחד מבני הזוג עבר בדרך לגיבוש נטייתו המינית הן שונות. חלק התנסו מינית גם עם בני המין השני וחלק בכלל לא. חלק עברו חוויות חיוביות, תומכות, וחלק עברו דרך חוויות לא נעימות, של מין מנוכר בחשיכה ובסתר.

לא תמיד בני הזוג נמצאים שניהם באותו שלב בתוך התהליך האישי והפרטי הזה של יציאה מהארון ולא תמיד שניהם שלמים עם ההחלטה באותה מידה.

עבודה על הקשר הזוגי עם זוגות חד מיניים

הניסיון בעבודה עם זוגות חד מיניים מראה כי המחשבה על זוגיות חד מינית טובה, בריאה, גלויה, היא לא מובנת מאליה, גם לא בתוך הקהילה.

כשמתהווה זוגיות כזו עולות שאלות רבות שיש צורך לחשוב ולדון עליהן תוך שיתוף פעולה ופתיחות בין בני הזוג. למשל, הגדרת הבלעדיות המינית בתוך הזוגיות - שאלה המאפיינת ומייחדת זוגות חד מיניים - האם יש בלעדיות? כיצד מגדירים אותה? מה קורה כשהרצונות של שני בני הזוג בסוגיה הזו הם שונים?
 

ההתמודדות עם המשפחות היא הרבה פעמים לא פשוטה. גם משפחות שקיבלו בהבנה מסויימת את היציאה מהארון של אחד מבניה, לא תמיד מקבלות בברכה או באותה פתיחות את בן זוגו (או בת זוגה).
חוסר הפתיחות או הקבלה של אחת המשפחות יכול לעורר כעסים ותסכול שמחלחלים גם לתוך הזוגיות ומשפיעים עליה.

כמעט כל שאלה שמובנת מאליה עבור סטרייטים, נדרשת בזוגות חד מיניים להגדרה משותפת, המיוחדת לזוגיות הספציפית - כיוון שאין עדיין שום 'מודל' או 'נורמה' לחקות אותה או ללכת לפיה. למשל, סוגיית הבאת ילדים להורות חד מינית.

עבור נשים, מתעוררת שאלה מי מהנשים תיכנס להיריון וכיצד בת הזוג תתמקם מול הילד, כשתהליך גיבוש תחושת האימהות שלה הוא מורכב. עבור גברים התהליך מסובך עוד יותר כאשר צריך להחליט האם מביאים ילד עם אישה נוספת שתשמש כאם, או בדרכים אחרות כמו אימוץ או פונדקאות.

כמו בכל הנושאים, לא תמיד בני הזוג רואים באותו אופן את התשובות לשאלות האלה, ויש צורך לדון עליהן בפתיחות ומתוך סובלנות לקבלת העמדה של האחר.

תהליך עדין ביותר

רקימת זוגיות שכזו היא תהליך עדין ביותר, המעורר רגשות לא פשוטים של בני הזוג ומפגיש אותם הרבה פעמים שוב ושוב עם הקבלה העצמית שלהם את נטייתם ועם קבלת החברה אותם כזוג.

לעיתים רבות יש צורך בליווי מקצועי ורגיש, בתוך טיפול זוגי, על מנת לאפשר לדון בכל הנושאים הללו בפתיחות, מתוך קבלה ותמיכה של הקשר הזוגי ושל האינדיבידואליות של כל אחד מבני הזוג בתוכו.


סרטונים בנושא
הצוות המומחה בטיפול זוגי צוות מומחים מקצועי - מותאם אליך אישית
טיפול ייחודי לנוער במצוקה | לאתר טאלו - טיפול אינטנסיבי לילדים ונוער
מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה