ייעוץ פסיכיאטרי להתאמת טיפול ושיפור איכות החיים
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


חשבת על ייעוץ פסיכיאטרי?

חרדה, לחץ או סטרס טבעי? דיכאון או סתם מצב רוח ירוד שחולף? המחשבות המטרידות יחלפו מעצמן או שאולי רק יתגברו וכדאי לטפל בהקדם? יהיה אפשר להתגבר על הקושי שלי באמצעות טיפול רגשי או שטיפול תרופתי עדיף? ייעוץ פסיכיאטרי נועד, בין השאר, לתת מענה על שאלות אלו ועוד רבות נוספות.

בדומה לרופא משפחה, אליו פונים כאשר מופיע כאב גופני, לפסיכיאטר פונים כאשר מופיע כאב נפשי או תחושת מועקה מטרידה. פסיכיאטר יכול לסייע באיתור המקור לכאב הרגשי ובהמלצה על טיפול מתאים.

יעוץ פסיכיאטרי ניתן במקרים של צורך באבחנה רפואית מקצועית, במקרים בהם נדרש בירור אודות מקור ומהות הקושי הרגשי, במקרים בהם גורם שאינו רפואי כמו בית-הספר, מוסדות לימוד אחרים, מקום עבודה, בית-משפט, ביטוח לאומי, צה"ל ועוד מבקשים להבין את מצבו הנפשי של אדם על מנת לסייע לו בהתאם לצרכיו הייחודיים או במקרים בהם נדרש טיפול תרופתי מתאים.

מטרתו של הייעוץ הפסיכיאטרי הוא ראשית כל לערוך אבחנה מקצועית ומקיפה על מנת להגדיר את הקושי הרגשי ושנית, למצוא את הדרכים בהם יהיה ניתן להקל על המצוקה הרגשית ובכך לשפר את תפקודו ואיכות חייו של הפונה.

למי ניתן ייעוץ פסיכיאטרי ובאלו מקרים

ייעוץ פסיכיאטרי ניתן לילדים, בני נוער מבוגרים וקשישים. לכל אחד מהם התייחסות שונה הן בהליך האבחון והן בהליך התאמת הטיפול.

ייעוץ פסיכיאטרי לילדים ובני נוער עד גיל 18 נעשה על ידי פסיכיאטר בעל התמחות ספציפית לגיל הזה, כך גם קיימת התמקצעות ייעודית לטיפול בבני הגיל השלישי, תחום המכונה פסיכוגריאטריה, אשר מומחיה מסייעים בקשיים הייחודים לגיל זה כמו למשל באבחון וטיפול באלצהיימר, ירידה בזיכרון, דיכאון והתמודדות עם אבל ועוד.

ייעוץ פסיכיאטרי יכול להינתן בכל מקרה בו עולה מצוקה נפשית, כאשר האדם חש כי תפקודו ירד או כאשר הקרובים לו מצביעים על כך או כאשר הוא חש כי איכות חייו נפגמה והוא אינו מצליח להבין את המקור לכך.

המצוקה יכולה לנבוע מחרדה, לרבות התקפי חרדה, סטרס, לחץ, דיכאון, מצב רוח ירוד, מחשבות טורדניות, מחשבות שווא, מצוקה לאחר אירוע טראומטי, הפרעות אכילה, התמודדות עם כאבים גופניים או כאבים כרוניים, טיפול בבעיות שינה, שינוי במצב הרוח ו/או בתפקוד, שינוי בהתנהגות או הימנעות מהתנהגות ספציפית, שימוש לרעה בחומרים או התנהגויות, לרבות התמכרות ועוד.

כמו כן, פסיכיאטר יכול לסייע לאבחן האם קיימת הפרעת קשב וריכוז, לתת חוות דעת רפואיות במקרים של כשירות לצוואה, אפוטרופסות, החלטה על פרופיל צבאי או בכל צורך משפטי אחר ועוד.

טיפול תרופתי או טיפול רגשי

בניגוד למה שנהוג לחשוב, פסיכיאטרים אינם ממליצים על טיפול תרופתי בכל מקרה ובאופן אוטומטי.

מחקרים רבים מהשנים האחרונות מעידים כי לשילוב בין טיפול תרופתי לבין טיפול רגשי ישנה השפעה משמעותית על התפקוד ועל איכות חייו של האדם וכטיפול משלוב מעין זה מביא לתוצאות הטובות ביותר.

חשוב לדעת כי במהלך התמחותו של הפסיכיאטר הוא נחשף לכל קשת הטיפולים הקיימת בעולם הטיפול הרגשי כמו למשל: טיפול דינמי, טיפולים קצרי טווח כמו ביופידבק, CBT, היפנוזה, מיינדפולנס ועוד.

אגב, חלק מהפסיכיאטרים הינם בעלי הכשרה בפסיכותרפיה ועורכים בעצמם טיפולים רגשיים. לאור כל אלו ניתנת ההמלצה הטיפולית.

כך ייתכן, ובמסגרת הייעוץ, הפסיכיאטר ימליץ על התחלה של טיפול רגשי, ללא סיוע תרופתי, במקרים אחרים ימליץ על שילוב בין השניים ולעיתים ימליץ להתחיל בטיפול תרופתי ולהמתין עד שתהיה הטבה בתפקוד המטופל והוא יוכל להתחיל גם בטיפול רגשי.

מתי מתאים טיפול תרופתי ומתי מתאים טיפול רגשי? האם הבעיה שלי מצריכה ייעוץ פסיכיאטרי? על שאלות אלו ועוד נשמח לענות באופן אישי.


סרטונים בנושא
הצוות המומחה בטיפול פסיכיאטרי צוות מומחים מקצועי - מותאם אליך אישית
טיפול ייחודי לנוער במצוקה | לאתר טאלו - טיפול אינטנסיבי לילדים ונוער
מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה