קשר זוגי הוא אחד הקשרים המשמעותיים והחשובים ביותר שלנו. כאשר הקשר הזוגי הוא טוב, שני בני הזוג מקבלים ממנו כוח ותמיכה. כאשר הקשר בעייתי, עם ריבים ומתחים, זה משפיע על מצב הרוח של כל אחד מבני הזוג ומערער את תחושת הביטחון.
זה לא מובן מאליו ליצור ולתחזק זוגיות טובה. פעמים רבות ישנן אי הסכמות בין בני הזוג, שיכולות להגיע לכדי מאבקים של ממש. לפעמים, אחרי שנים ארוכות של ריבים, פשוט מפסיקים לדבר. מרגישים שכבר אין טעם, שאין עם מי לדבר.
בדרך כלל, בני הזוג נוטים להאשים זה את זה, כשכל אחד רואה בשני את האחראי לעובדה שהקשר לא טוב. "הוא לא מספיק בבית, היא לא מספיק מסודרת, הוא לא מספיק מתייחס, היא לא מספיק חמה" וכו'... חשוב לזכור, שכאשר יש בעיות בקשר זוגי, כנראה ששני בני הזוג תורמים למצב.
לפעמים עולה מחשבה ללכת לטיפול זוגי, אבל זה דורש השקעה. ההחלטה ללכת לטיפול מצריכה בפני עצמה הסכמה ותיאום בין בני הזוג, התפנות של שניהם מעיסוקיהם ומחוייבות לתהליך שכזה.
התהליך יכול להיות ארוך וממושך ובמהלכו עולים לצד הקשיים הזוגיים גם קשיים רגשיים של כל אחד מבני הזוג, מתבררים המודלים המשפחתיים שמהם כל אחד מהם מגיע ועוד.
זוגות רבים נרתעים מתהליך כזה. חלקם חוששים שהטיפול הזוגי יהפך לטיפול פסיכולוגי אישי שלהם, שיציף בעיות וקשיים נוספים מחוץ לקשר הזוגי.
חלקם חוששים שמא טיפול זוגי עלול לדרדר עוד יותר את מצב הקשר, שמא בטיפול יעלו תחושות קשות של אכזבה או תסכול מבן הזוג, שיובילו לפרידה.
במקרים כאלה אפשר לשקול ייעוץ זוגי ממוקד. לא להיכנס לתהליך ארוך, כי אם לקבל ייעוץ קצר וממוקד במספר מצומצם של פגישות עם פסיכולוג, יעוץ שמתאר וממקד את הבעיות המרכזיות הקיימות בקשר ונותן כלים לפתרון.
המכווננות של שני בני הזוג בייעוץ שכזה צריכה להיות לעבר שימור הקשר הזוגי, מתוך מחוייבות להתגייס לטובת מטרה משותפת לשפר את איכות הקשר.