מה עושים במסגרת אשפוז יום?
פעמים רבות אנשים מגיעים למסגרת של אשפוז יום ומצפים לפגישה אחת עם הפסיכיאטר ועוד פגישה עם הפסיכולוג, כאשר אז הם מגלים שסדר היום של מסגרת זו עמוס ורב.
אכן, טיפול במסגרת יום מתאפיין מציע מגוון רחב של טיפולים המכסים אספקטים שונים של הנפש מתוך מטרה להביא להקלה כמה שיותר מהר. על כן, אנו יוצאים מנקודת הנחה שככל שהטיפולים יהיו יותר כוללניים ועוטפים, הרי שהשיפור יגיע מהר יותר ולמקומות טובים יותר.
במסגרת אשפוז יום ישנה אפשרות לטיפול במסגרת פרטנית הדורשת עבודה אישית פרטית וממוקדת. כמו כן, ישנה אפשרות לעבודה קבוצתית המאפשרת פיתוח מיומנויות חברתיות הבאות לידי ביטוי בקבוצה מוגנת.
הטיפול מיועד בעיקר לאנשים שנמצאים במשבר פתאומי, חוסר תפקוד זמני, דיכאון או חרדה, כאשר המטרה היא להחזירם לתפקוד תקין ובריא.
ישנם סוגי טיפול שונים המוצעים במסגרת אשפוז היום אשר מהווים חלק בלתי נפרד במגוון תחומי חייו של האדם. על כן, אדם המגיע לטיפול במחלקת יום זוכה ל:
טיפול רגשי אשר נועד לעזור לאדם לחזק את בטחונו, להבין מה מניע אותו ולעזור לו לווסת רגשות.
טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בו האדם בודק יחד עם המטפל מהן המחשבות וההתנהגויות המשפיעות לטובה או לרעה עליו ואיך ניתן להפוך אותך ליותר אדפטיביות.
טיפול קבוצתי המאפשר להיחשף לחוויות שונות של חברי הקבוצה מה שגורם לפיתוח ושיפור טכניקות חברתיות, למידה בין אישית, מחזק תחושת שייכות, קבלה ותיקוף אישי, ומעורר תקווה ששינוי אפשרי בכך שרואים משתתפים שמצליחים להתמודד ולהתגבר על בעיות עמן נאבקים.
טיפול משפחתי/זוגי שיכול לעזור להורים ללמוד איך לקדם את ילדיהם, לעזור לבני-זוג להתמודד עם משבר של אחד מהם, או ללמד את המשפחה איזה התנהגויות משפחתיות מועילות ואיזה פחות.
אנו מבינים שלבני המשפחה יכולה להיות השפעה גדולה על כל אחד מאיתנו, במיוחד כשאנחנו במצוקה, משום כך, פעמים רבות, אנחנו מזמינים את בני המשפחה החשובים לקחת חלק מסוים בטיפול כדאי שיהיה אפשר לעזור לך מהר יותר ומותאם יותר. כמו כן, מהניסיון שלנו אנו רואים כיצד שיתוף בני המשפחה מאיץ תהליכים פסיכולוגיים באופן ניכר.
הטיפול קיים באופן פרטני אך גם באופן קבוצתי מה שאפשר תחושת שותפות ואימות החוויות האישיות של כל משפחה/זוג.
טיפול קבוצתי בשיטת המיינדפולנס בו ישנה תשומת לב מכוונת ובלתי שיפוטית לחוויות המתרחשות בזמן הווה, במטרה להתגבר על ההרגל האנושי להתבונן מתוך ביקורת, השוואה ושיפוט כלפי העולם באמצעות טכניקה של אימון התודעה להישאר במצב קיים. בעשורים האחרונים יותר ויותר מחקרים מראים שלימוד ותרגול מיינדפולנס מהווה דרך יעילה, בריאה וחסכונית להתמודדות עם מתח נפשי ושיפור איכות החיים באופן כללי ובמיוחד במצבי משבר.
טיפול שיקומי-תפקודי שמטרתו לזהות אצל אדם את היתרונות התפקודיים שלו, לעזור לו לחזור לתפקודים שהיו לו בעבר, או לפתח תפקודים בסיסיים נדרשים כגון מיומנויות חברתיות והתעמלות (ספורט מסייע לוויסות מצב הרוח ולתחושת מסוגלות).
אימון גופני כמחזק את הקשר בין הגוף והנפש כיחידה אחת שלמה. קיימים מחקרים בשנים האחרונות על תזונה נכונה, אימון גופני מותאם והקשר שלהם למצב נפשי.
באופן עקרוני ניתן לומר שטיפול במסגרת יום הינו אינטנסיבי יותר מאשפוז פסיכיאטרי רגיל, עם זאת, הוא מותאם יותר לאדם ולצרכיו ומכבד אותו בכך שמשאירו בסביבתו הטבעית תוך גיוס משפחתו וסביבתו לטובת שיקום וחזרה לתפקוד.