החלטת שטיפול נפשי הינו הפתרון המתאים בשבילך, אך חיפוש במאגרי המידע העמוסים מגלה שפע של אנשי מקצוע מומחים או כאלה שמציגים עצמם כמומחים. מכל עבר נשמעות ההמלצות לפנות לפסיכולוג או פסיכולוגית קלינית וכי הם הגורמים המקצועיים האמונים על הגשת טיפול נפשי.
פסיכולוגית היא מי שרשומה בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות, לאחר שסיימה תואר שני מוכר בפסיכולוגיה. לאחר סיום התואר השני והרישום בפנקס הפסיכולוגים, ניתן להמשיך להתמחות בתחום ספציפי. יש כמה סוגי התמחויות בפסיכולוגיה - קלינית, שיקומית, ארגונית, התפתחותית, חינוכית ועוד.
למעשה, בתחום הפסיכולוגיה, מי שמורשה להציע טיפול נפשי היא רק פסיכולוגית קלינית, או פסיכולוגית שנמצאת בשלבי הסיום של ההכשרה בהתמחות הקלינית.
ההתמחות בפסיכולוגיה קלינית אורכת 4 שנים, והיא נעשית במוסדות ציבוריים או פרטיים המאושרים ע"י משרד הבריאות כמקומות מוכרים להתמחות. בסיום ההתמחות עוברת הפסיכולוגית בחינת הסמכה מטעם משרד הבריאות, אחריה היא מקבלת תואר פסיכולוגית קלינית מומחית.
רשימת הפסיכולוגים נמצאת בפנקס הפסיכולוגים במשרד הבריאות. פסיכולוג קליני מומחה יופיע כאשר לצד מספר הרישיון שלו יופיע סוג המומחיות שלו.
חוץ מהפסיכולוגים הקליניים, יש גם פסיכיאטרים ועובדים סוציאליים שבהכשרתם מורשים לעסוק בפסיכותרפיה.
על אף שכל שלושת הסקטורים מורשים לטפל טיפול נפשי (פסיכותרפיה), יש הבדל באוריינטציה השונה של כל אחד מהם: פסיכיאטרים יוצאים מעולם הרפואה, העובדים הסוציאליים יוצאים מתוך בסיס של עבודה מערכתית, ואילו הכשרת הפסיכולוג הקליני מתמקדת בהבנה הנפשית של האדם והדינמיקות הפנימיות שמניעות אותו.
שלושתם טובים ומוכשרים ומורשים לטפל, השאלה היא מה יותר מתאים לכל אחד ואחד, ובעיקר איזה קשר נוצר עם הדמות המטפלת, כי על בסיס קשר זה ניתן להבחין בשינוי הרצוי.
היתרון של מרכז רב מקצועי הוא היכולת להתאים את האוריינטציה של המטפל לסוג הטיפול ולצרכי המטופל, לערוך אבחון נכון ומדויק ולבנות תוכנית טיפולית בהתאם.