לפעמים את/ה רואה שקשה לה או לו, הילדים המתבגרים שלך. הם מסתגרים בחדר או נעדרים הרבה מהבית, אוכלים הרבה או אוכלים מעט מידי ובעיקר לא מדברים איתך או משתפים במה שקורה להם בחיים. גיל ההתבגרות מתאפיין בכל אלו, אך מתי ההתנהגות הרגילה של גיל זה מתחלפת במצוקה אמיתית שמצריכה טיפול? מתי תופעות טבעיות הופכות לבעיות המצריכות טיפול?
חרדה הקשורה להופעה החיצונית, הנפוצה בעיקר אצל בנות, עלולה להפוך הפרעות אכילה, קושי להתמודד עם דרישות המערכת הלימודית, בעיקר אצל בנים, עלולה לקבל ביטוי של הפרעת התנהגות. קושי להתמודד עם כשלונות חברתיים, אהבה נכזבת או קונפליקטים משפחתיים - עלולות להתפתח לחרדה או דיכאון.
הצוות המצועי של הקליניקה מומחה בטיפול בבעיות כגון אלו ויוכל לסייע לך גם בקושי הטמון בהבאת המתבגר אל הקליניקה. בקליניקה תוכל/י לקבל הכוונה איך לסייע למתבגר בבעיותיו וכן תמיכה והדרכה בהתמודדות שלך עם מצוקותיו.
הורים מתקשים לעיתים לפרש היטב את מצוקותיו של המתבגר, במקרים קיצוניים אפילו תסמינים ברורים של חרדה או דיכאון אינם די, בכדי לשכנע את ההורים בנחיצותו של טיפול - בעיקר עקב החשש מן הסטיגמה החברתית שעלולה להיווצר לנער. קיראו אודות דיכאון אצל מתבגרים.
אך חשוב לדעת בעיה לא מטופלת בגיל ההתבגרות עלולה להתפתח למצוקה חמורה בהרבה מזה בבגרות! מצוקה שעלולה לפגוע באופן משמעותי באיכות חייו ובעיסוקו העתידיים של המתבגר.
בעיות התנהגות עלולות להפוך להתנהגות עבריינית. שימוש בסמים בהתבגרות עלול לגרום להתמכרות ארוכת טווח או לסכיזופרניה. חרדה עלולה להפוך להרגל שני שלא ניתן יהיה להתגבר עליו, מצב רוח ירוד עלול להתפתח לדיכאון חוזר, והפרעת אכילה עלולה להפוך כרונית ומסכנת חיים.
מכאן ניתן להבין שטיפול מקצועי במצוקות ההתבגרות אינו מותרות, אלא פעמים רבות הינו צורך הכרחי.
טיפול פסיכיאטרי המותאם לגילו ולצרכיו הנפשיים והרפואיים של המתבגר עשוי לסייע בשני מישורים: בטווח הקצר - טיפול בבעיה הספציפית והתמודדות בבית הספר ובחברה ובטווח הארוך - מניעת הדרדרות והשלמת תהליך הבגרות באופן יציב ושלם.
הפסיכיאטרים שלנו המומחים בטיפול בילדים ובני נוער עורכים אבחון מקיף ומקצועי, משוחחים איתכם ועם המתבגר/ת שלכם ובונים את תוכנית הטיפול היעילה ביותר עבור משפחתיכם.
חשוב להדגש כי מחקרים מראים כי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם קשיים רגשיים בילדות ובגיל ההתבגרות היא באמצעות שילוב שיטות טיפוליות. כך שבמרבית המקרים, גם אם הפסיכיאטר יראה לנכון כי יש צורך בטיפול תרופתי, הוא ימליץ בנוסף גם על טיפול רגשי מתאים. לטיפול הרגשי חשיבות לא פחותה, ולעיתים אף משמעותית יותר מטיפול תרופתי.
בקליניקה שלנו אנו מקפידים על שיתוף פעולה בין אנשי המקצוע מתוך הבנה כי עבודה משותפת מביאה להקלה מהירה יותר על מצוקות רגשיות.
לכן, גם אם הגעתם לאבחון פסיכיאטרי וגם אם החלטתם על טיפול תרופתי חשוב לשקול גם שילוב של טיפול רגשי, בין אם טיפול בשיחות, טיפול CBT, מיינדפולנס או הדרכת הורים. התייעצו על כך עם הפסיכיאטר המטפל, אשר יוכל להמליץ לכם הן על שיטת הטיפול הטובה ביותר והן על המטפל שיתאים עבור ילדיכם.
לחצו כאן למידע נוסף על כל שיטות הטיפול בילדים ובני נוער
בקליניקה לתמיכה רגשית ונפשית במרכז ד"ר טל קיים צוות מקצועי המומחה לטיפול בבעיות של נוער ומתבגרים. אם גם את/ה הורה מודאג המתלבט אם ילדך זקוק לסיוע נפשי, הצוות מוכן תמיד לענות לשאלות ולהציע סיוע רגשי המתאים למשפחתך. הקליניקה מאפשרת קבלת ייעוץ על ידי פסיכולוג או פסיכיאטר שעשוי להוות את הפתרון הן למצוקותיו של ילדך המתבגר והן לקשייך כהורה.