שאלות ותשובות על הפרעות קשב וריכוז - הקליניקה במרכז ד"ר טל
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


שאלות ותשובות על הפרעות קשב וריכוז

 

  1. מהי הפרעת קשב וריכוז ומהם המאפיינים העיקריים שלה?

    הפרעות קשב וריכוז הם אוסף של סימפטומים יותר מאשר מחלה מוגדרת. הסימנים העיקריים המופיעים הם: קושי להתרכז בגירוי אחד, קושי להשהות ולווסת תגובות, פעלתנות יתר, הסחת דעת גבוהה, חוסר יכולת ארגון, שכחנות, אי שימת לב לפרטים קטנים, קושי בסיום מטלות, חוסר מנוחה, קושי להמתין בתור, התפרצות לדברי אחרים ועוד. מחלקים את הפרעות הקשב וריכוז לשני סוגים: ADHD - הפרעת קשב ריכוז יחד עם אימפולסיביות ו- ADD - הפרעת קשב וריכוז.
     
  2. מתי מומלץ לפנות לאבחון?

    לגבי ילדים - חשוב לזכור שילדים מטבעם לא אמורים לשבת במשך שעות על הכסא בסבלנות כפי שמצופה ממבוגרים. אכן, כמעט אצל כל ילד ניתן למצוא מאפיין מסויים המופיע באבחון הפרעות קשב וריכוז ואין זה אומר שהוא סובל מקושי זה. באופן כללי, אצל מבוגרים וילדים כאחד, כאשר מופיעים אוסף סימפטומים ובעוצמה גבוהה, וכן כאשר אלו מפריעים לתפקוד בבית הספר/בעבודה ובבית מומלץ לפנות לאבחון על ידי איש מקצוע ובחינת דרכי טיפול אפשריות.
     
  3. מאיזה גיל ניתן להתחיל לאבחן ועד איזה גיל?

    אבחון על ידי איש מקצוע נעשה מגיל 7 ועד הגיל השלישי על ידי פסיכיאטר. ניתן להבחין בסימנים מקדימים גם בגיל הרך אם הילד מפגין סימנים של חוסר שקט, פעלתנות יתר, קשיים בשינה וחוסר ריכוז במשחקים. קיומה של הפרעת קשב וריכוז עלולה להפריע לתפקוד היומיומי בעבודה, בלימודים האקדמאיים ואף בבית עם בן הזוג או בגידול הילדים. בעזרת אבחון וטיפול מתאים ניתן לשפר מאוד את איכות החיים ולמנוע את החיכוכים הנגרמים בשל הקושי ואת המצוקה הנלווית.
     
  4. מהם הטיפולים הקיימים להפרעה?

    הטיפולים העיקריים כיום הינם: טיפולים תרופתיים, טיפולים פסיכולוגיים וטיפולים חדשניים. כמו כן קיימים טיפולים אלטרנטיביים שונים, עליהם לא נפרט במסגרת זו. הטיפול התרופתי מתבסס על נטילת תרופות המכילות חומרים מעוררים, שבאופן פרדוקסלי מסייעים מאוד בשיפור יכולות הריכוז והקשב וכן מטפלות בסימפטומים של ההיפראקטיביות. כיום ישנו מגוון רחב של תרופות מסוגים שונים, המשפיעות לטווחי זמן שונים, חלקן נכללות בסל הבריאות וחלקן לא. התרופה הנפוצה והוותיקה ביותר כיום הינה ריטלין.

    טיפול פסיכולוגי נעשה באמצעות שיחות וניתן על ידי איש מקצוע בתחום. מטרתו לסייע להתמודד עם הקשיים הנלווים להפרעת הקשב והריכוז כמו למשל דימוי עצמי נמוך, תחושת חוסר ערך או חוסר מסוגלות, תחושות של תסכול, חוסר אונים ועוד. כמו כן, הוא מסייע במתן כלים להתמודדות עם הקושי בחברה, בסביבת העבודה או בית הספר, עם חברים ובני משפחה ועוד. 

    מחקר רב נעשה כיום על הקשר שבין הפעילות המוחית לבין ההתנהגויות, המחשבות והרגשות שלנו. חלק מתוצרי מחקרים אלו באים לידי ביטוי בקיומן של שיטות חדשניות להתמודדות עם מגוון של קשיים בתחומים השונים. אחת משיטות אלו היא שיטת טיפול המכונה נוירופידבק שעיקרה היא קבלת משוב על הפעילות המוחית המשפיעה על ההתנהגות של האדם, תיקונה והתגברות על הקשיים. קראו עוד על טיפול באמצעות נוירופידבק.  

     

 

מידע נוסף בנושא:

 


מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה