שפעת החזירים מלחיצה אותך? חרדה משפעת החזירים
 חיפוש סגירה 03-6413483




אנחנו כאן בשבילך

השאר/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם
קבע פגישה


שפעת החזירים מלחיצה אותך?

עצות להתמודדות נכונה עם החרדה

אמנם ישנם אנשים הסובלים משפעת החזירים באופן פיזי, אבל נראה כי הנזק העיקרי שגורמת השפעת הזו הינו נזק נפשי דווקא.

רבים מגלים כי הם פוחדים וחוששים, וכי הפחדים נכנסים לראש ומתקשים לצאת ממנו. אנשים מדווחים כי הם מודאגים יותר לגבי בעיות בריאותיות וכי כל בעיה גופנית קטנה מקפיצה אותם.

אחרים מספרים כי הם רצים לרופא על כל דבר קטן, ואחרי כל שיעול הם בטוחים כי הם עומדים לחלות ולהתאשפז. יש כאלה ש"מריצים סרטים" בראש ובטוחים שהם עומדים להיפגע קשות מהמחלה (כמובן עד שהם נרגעים ואז הסרט יכול לחזור שוב).

הסימנים המתוארים לרוב לא מופיעים לבד. הם מלווים בסימנים גופניים של מתח - הבטן יותר רגישה, יש תחושה שעל החזה יושב משהו כבד, לפעמים הנשימה כבדה יותר, ואנשים רגישים יכולים להרגיש דפיקות לב, הזעה ללא סיבה ואפילו אי שקט.

אז מה עושים? שפעת החזירים לא נעלמת וכדאי לנו ללמוד איך להתמודד עם הלחץ והמתח.

להלן עצות לגבי התמודדות עם חרדה לבריאות שלנו:

חשוב להיות מודעים למציאות האובייקטיבית - זה נכון שאנשים נפגעים מהשפעת, אבל עדיין הרבה יותר מסוכן לחצות כביש. רוב האנשים שנדבקו בשפעת אינם נפגעים משמעותית, ומדובר בשפעת שיחסית מדביקה יותר, אך לא בהכרח קשה יותר. בכלל, יש לנו בדרך כלל חרדה מדברים שפחות מסוכנים! למשל, אנשים פוחדים מטיסות, אבל דווקא לנסוע באוטו הרבה יותר מסוכן. נסכם: השפעת מטרידה, אבל ביום יום אנחנו עושים דברים הרבה יותר מסוכנים.

תרגילי הרפיה- מי שיודע לעשות נשימות הרפייתיות, עשה מדיטציה, מתרגל יוגה- עכשיו זה הזמן להרבות בפעילות הזו. אלו מסדירים את קצב הלב, הנשימה, מורידים את המתח מהשרירים ומרגיעים. נסכם: הרבה יוגה.


לדבר על זה - לחוצים? אל תסתירו את זה בבטן. דברו עם השכנים, החברים, בני הזוג, בני המשפחה. אבל כאן צריך לבחור בקפידה עם מי לדבר. לא כדאי לדבר עם אנשים שרק יגבירו את החרדה, וישלהבו אתכם לפחד יותר. כלומר, אם השכנה היסטרית יותר מכם, לא כדאי לדבר איתה. אבל אם הבעל הוא בחור שיודע להקשיב ונוטה להעביר מסר מרגיע- כדאי לשוחח איתו. נסכם: לדבר עם אנשים תומכים ורגועים.

לא לשגע את הילדים - אם הילדים רואים אתכם לחוצים ולא רגועים - גם הם נלחצים. אז הם שקטים פחות, דורשים יותר, אתם כבר מוצפים ורק הופכים בעצמכם לחוצים עוד יותר, ונוצר מעגל שקשה להפסיק אותו. אתם לחוצים? אוקיי, אבל מול הילדים צריך להתנהל ברוגע ובשיקול דעת. נסכם: לא להלחיץ את הילדים.

 

לא לתת למחשבות חופש - אם המחשבות והדאגות מציפות אתכם, זה לא בהכרח נכון לחשוב אותם בלי הפסקה. למחשבות רעות ולא יעילות צריך לעשות "סטופ" כלומר, לעצור אותן ולא לתת להן להתפתח. אם לא נעצור את המחשבות, סופנו שנהיה מוצפים בהם. נסכם: לבחור מה לחשוב ומה לא.

להיזהר מהימנעות - אנשים שסובלים מפחד נוטים להימנע ממה שמפחיד אותם. למשל, הם לא יתקרבו לאיש שראו שלפני שבוע שהוא השתעל. הבעיה היא שכל הימנעות כזו מרגיעה לזמן קצר אבל בסופו של דבר רק מחמירה את החרדה ואת הפחד! אז נכון שזה קשה ודורש מאמץ, אבל עדיף שלא להימנע. נסכם: צריך להיזהר במידת הצורך, אבל לא להימנע.

לפנות לעזרה מקצועית שצריך - אם הפחד משפעת החזירים עורר חרדות ישנות, או שהחרדות כה קשות עד כדי כך שהן פוגעות בתפקוד
, זה הזמן לפנות לאיש מקצוע שיסייע. יש מגוון רחב של טיפולים שיכולים לעזור, ובזמן קצר יחסית. נסכם: לא להתבייש להסתייע באיש מקצוע.

השפעת היא לא הדבר האחרון שיגרום לנו לחץ, ועל הכללים הללו טוב תמיד לשמור. כך או אחרת, הבה נעבור את החורף בשלום, גופנית ונפשית.


מתעניין בטיפול אישי? צוות המומחים שלנו ישמח לעזור צור קשר

אנחנו כאן בשבילך

לקביעת פגישה השאר פרטיך
ונחזור אליך בהקדם
שליחת פנייה